JT ir Jungtinė Karalystė rengs viršūnių susitikimą dėl klimato kaitos

Jungtinės Tautos (JT) ir Jungtinė Karalystė (JK) gruodžio 12 d., per penktąsias Paryžiaus klimato kaitos susitarimo metines, surengs pasaulinį viršūnių susitikimą dėl klimato, pranešė JT.

Pranešimas apie viršūnių susitikimą paskelbtas praėjus kelioms dienoms po to, kai Kinijos prezidentas Xi Jinpingas JT Generalinėje Asamblėjoje pareiškė, kad Kinija, kuri išmeta daugiausia šiltnamio efektą sukeliančių dujų pasaulyje, didžiausią taršą pasieks 2030 m., o iki 2060-ųjų taps nulinę anglies taršą pasiekusia šalimi. Šį žingsnį pasveikino aplinkosaugos aktyvistai.

„Turime kovotojų ir sprendimų visur, kiekviename mieste, korporacijoje ir šalyje“, – sakė JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas.

„Klimato ekstremalioji padėtis jau visiškai čia pat, mes negalime eikvoti laiko. Mūsų atsakas į šią egzistencinę krizę yra greiti, ryžtingi ir didelio masto veiksmai bei tautų solidarumas“, – teigė A. Guterresas.

Tiesa, pasauliui kol kas nepavyksta apriboti temperatūros kilimo ties 1,5 laipsnio Celsijaus, o mokslininkai teigia, kad pasiekti šį tikslą būtina, antraip dėl grandininio efekto nemaža Žemės dalis gali tapti negyvenama.

„Atsižvelgdami į šią būtinybę, generalinis sekretorius Antonio Guterresas ir JK premjeras Borisas Johnsonas surengs pasaulinį renginį, kuriame dalyvaus pasaulio šalių lyderiai, kuris leis pasiekti didesnių veiksmų ir ambicijų dėl klimato“, – sakoma JT pranešime.

A. Guterresas ir B. Johnsonas apie klimatą taip pat kalbės apskritojo stalo diskusijoje, kuri vyks ketvirtadienį.

JT ragina nacionalines vyriausybes pristatyti ambicingesnius kovos su klimato kaita planus, į kuriuos būtų įtraukti ne tik vyriausybės lyderiai, bet ir privatus sektorius bei pilietinė visuomenė.

JT teigimu, gruodžio 12 d. viršūnių susitikimas suteiks postūmio JT klimato kaitos konferencijai Glazge, vyksiančiai 2021 m. lapkritį.

Naujausi duomenys rodo, kad šiltnamio dujų koncentracija atmosferoje pasiekė rekordinį lygį, o dėl to dažnėja ir intensyvėja miškų gaisrai, uraganai, sausros ir potvyniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
SENIAUSIOS ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBOS DĖKA YRA ĮMINTI PER 500 SENIAUSIŲJŲ KULTŪRŲ ŠALTINIAI! JUOSE BUVO RASTA INFORMACIJA IŠ SENIAUSIOS PRAEITIES!. ŠI INFORMACIJA LEIDO ATRASTI TREČIĄJĮ IR KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS. ŠIE ATRADIMAI LEIDO PAŽINTI - KAS ir KODĖL ŽEMĖJE VYKO? KAS ir KODĖL VYKSTA?" KAS IR KODĖL VYKS ATEITYJE?! ŠIE inž. ROMUALDO ZUBINO ATRADIMAI PADARYTI JAU PRIEŠ 10 METŲ?! LIETUVIŲ MOKSLININKAMS - GEOFIZIKAMS - HIDROLOGAMS, ASTRONOMAMS , PROISTORIKAMS, JAU SENIAI REIKĖJO PAŽINTI ŠIUOS ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS, BE KURIŲ PASAULIS BUVO IR BUS AKLAS! TAI BŪTINA PRANEŠTI PASAULIO VIRŠUNIŲ SUSITIKIME! AMEN!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių