JT Saugumo Taryba susitinka aptarti situacijos Afganistane

Jungtinių Tautų (JT) Saugumo taryba pirmadienį surengs skubų posėdį dėl situacijos Afganistane, kai Talibanas įžengė į šios šalies sostinę Kabulą.

Kaip skelbiama, atviras posėdis ir po to vyksiančios uždaros konsultacijos rengiamos to paprašius Estijai ir Norvegijai.

JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas kreipsis į 15 narių turinčią tarybą, sakoma jo biuro paskelbtame pranešime.

Jungtinės Tautos išlieka pasirengusios prisidėti prie taikaus ginčo sprendimo.

A. Guterresas su dideliu nerimu stebi situaciją Afganistane ir ragina Talibaną ir visas šalis „laikytis santūrumo, kad būtų galima apsaugoti gyvybes ir užtikrinti, jog būtų galima patenkinti humanitarinius poreikius“.

„Jungtinės Tautos išlieka pasirengusios prisidėti prie taikaus ginčo sprendimo, propaguoti visų afganų, ypač moterų ir vaikų, teises ir teikti gyvybes gelbstinčią humanitarinę pagalbą bei svarbią paramą civiliams, kuriems to reikia“, – sakoma pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juokina pasauly su ta JT sarage

juokina pasauly su ta JT sarage  portretas
kuri palaimino jankyno ysiverzima y afganistana , iraka , ir t,t ka tie priedurniai gali padaryt ar spres --jie viska daro ka jankynas liepia -tai tuscia politine jega ....galinti tiktai prieds veja patriest jankiams paprasius --pries rusija... tai ir viskas, ka JT gali

ALGIS

ALGIS portretas
Ką jūs galit įtakot juos , jiegu kažką kūrėt 20 metų , o talibai viską nubraukė per vieną savaitę .

Nejuokinkite

Nejuokinkite portretas
Kam tos tarybos sprendimai įdomūs?Jankiai darys taip,kaip jie nori.O kuo blogiau tautai,kurioje jų pagalba buvo sukelta krizė,tuo jiems geriau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių