Kanados premjeras atsiprašė dėl kontroversiškos sutarties su NVO

Kanados premjeras Justinas Trudeau (Džastinas Triudo) pirmadienį atsiprašė, kad nenusišalino nuo diskusijų dėl vienos vyriausybės sutarties su nevyriausybine organizacija, išmokėjusia jo šeimos nariams dideles sumas pinigų.

„Padariau klaidą tuoj pat nenusišalinęs nuo diskusijų, atsižvelgdamas į savo šeimos istoriją. Ir nuoširdžiai atsiprašau“, – sakė jis per spaudos konferenciją.

Jis atsiprašė opozicijai pareikalavus ištirti 900 mln. dolerių vertės sutartį, kurią vyriausybė buvo sudariusi su organizacija „WE Charity“.

Ši NVO pripažino sumokėjusi beveik 300 tūkst. Kanados dolerių (194,5 tūkst. eurų) J. Trudeau motinai, broliui ir žmonai už pasakytas kalbas renginiuose.

Pats J. Trudeau savo ruožtu sakė dalyvavęs derybose su minima organizacija dėl vyriausybės sutarties.

Jis nurodė nežinojęs, kiek jo artimieji gaudavo pinigų iš „įvairių organizacijų“, ir sakė: „Turėjau tai žinoti ir labai dėl to apgailestauju.“

Sekmadienį opozicinė Kanados Konservatorių partija pareiškė prašysianti J. Trudeau su priesaika liudyti Bendruomenių rūmų Finansų komitete dėl minimos sutarties.

„Arba premjeras gali savanoriškai sutikti ateiti ir dalyvauti – tai jis ir padarys, jei neturi, ko slėpti, – arba parlamentas gali priversti jį ateiti“, – pareiškė konservatorių parlamentaras Pierre'as Poilievre'as (Pjeras Pualievras).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių