Pereiti į pagrindinį turinį

Karą laimėtų Pietų Korėja?

2009-05-27 20:02
Karą laimėtų Pietų Korėja?
Karą laimėtų Pietų Korėja? / AFP nuotr. Ekspertai tikina, kad Pietų Korėjos armija stipresnė.

Korėjos Liaudies Demokratinė Respublika nepradės karinio konflikto su Pietų Korėja dėl to, kad atsilieka nuo Pietų Korėjos armijos ir įprastinės, taip pat ir aukštųjų technologijų ginkluotės požiūriu, mano Pasaulinio saugumo instituto Rusijos ir Azijos programų direktorius Nikolajus Zlobinas.

"Mat Šiaurės Korėja puikiai supranta, kad ji neprilygs savo kaimynėms - Kinijai, Japonijai, Pietų Korėjai - pagal bet kuriuos kriterijus įprastinės armijos požiūriu ir aukštųjų technologijų ginkluotės požiūriu. Šiaurės Korėja pralaimės", - pareiškė N.Zlobinas, pristatydamas trečiadienį Maskvoje savo knygą "Antroji nauja pasaulio tvarka".

Politologo nuomone, Šiaurės Korėjos vadovybės pareiškimas apie pasirengimą pradėti konfliktą yra pirmiausia psichologinio pobūdžio.

"Mano nuomone, tai, kas vyksta Šiaurės Korėjoje, - tai beviltiškumas. Tai mėginimas pasiekti pasaulio pripažinimą tokiu barbarišku būdu", - sakė N.Zlobinas.

Kiek anksčiau trečiadienį Phenjanas pareiškė, kad pasitraukė iš 1953 m. susitarimo dėl karo veiksmų nutraukimo, kuris buvo sudarytas po 1950-1953 m. Korėjos karo. Kai kuriose žiniasklaidos priemonėse pasirodė pranešimų, pagrįstų Šiaurės Korėjos karine vadovybe, kad gali būti smogtas karinis smūgis Pietų Korėjai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų