Pereiti į pagrindinį turinį

Katalikų Kamasutra

2009-05-24 09:00

Seksas ir katalikybė – nesuderinami dalykai? Toli gražu ne, bent taip įsitikinęs kapucinų vienuolis tėvas Ksawery Knotzas. Jo nauja knyga – teologinis ir praktinis sekso vadovas sutuoktiniams – šluojama iš knygynų lentynų.

Leidžia "Šventasis Paulius"

Knygoje "Seksas, kurio jūs nepažįstate: sutuoktiniams, kurie myli Dievą" kunigas K.Knotzas moko, kaip atsikratyti kuklumo ir gėdos seksualiniuose santykiuose – to, kas vis dar būdinga daugeliui katalikiškoje Lenkijoje. Vienuolis įsitikinęs – sutuoktiniams seksas neturi būti nuobodus, atvirkščiai – aistringas ir stebinantis savo fantazija.

Katalikų bažnyčia nepasmerkė ir neatsiribojo nuo K.Knotzo. Jo knygą išleido leidykla "Święty Paweł" (Šventasis Paulius – lenk.) ir netrukus turėjo pakartoti leidimą, nes per kelias savaitės visas 5 tūkst. tiražas buvo išpirktas.

Tampa artimesni Dievui

Šventiko knygoje, kurią daugelis jau pakrikštijo katalikiška Kamasutra, atvirai kalbama apie seksą, kurį ne tik Katalikų bažnyčia, bet ir kitos religijos iki šiol laiko tabu.

"Kai žmonės kalba apie santuokos sakramentą, daugelis galvoja, kad seksas neturėtų kelti džiaugsmo, neturėtų būti jokio flirto, žaidimų ar fantazijos, – rašo K.Knotzas. – Žmonės mano, kad jie privalo būti liūdni."

Tačiau bet kokie veiksmai ar pozos per seksą, suteikiančios daugiau švelnumo ir aistros, dvasininko teigimu, atitinka Katalikų bažnyčios doktriną ir patinka Dievui. Atlikdami lytinį aktą sutuoktiniai gali bet kokiu jiems patinkančiu būdu išreikšti meilę.

Kartu K.Knotzas pabrėžia, kad moteriai ir vyrui seksas yra vienas pagrindinių būdų išreikšti abipusę meilę ir tapti artimesniems Dievui.

"Užsiimdami seksu sutuoktiniai pamini savo sakramentą ir savo artumą Jėzui Kristui, – rašo jis. – Į seksą žvelgdami kaip į santuokos sakramentą išaukštiname pačią santuokos reikšmę. Tai gali būti šokas žmonėms, įpratusiems kitaip žvelgti į seksualumą. Jiems sunku suprasti, kad Dievą domina ir laimingas žmonių seksualinis gyvenimas, kuris yra jo dovana žmonėms."

Jokių tabu

Dvasininkas savo raštuose neaplenkia ir tokių delikačių temų kaip oralinis seksas. Pasak jo, sutuoktinių meilės guolyje glamonės ir oralinis seksas būtinas.

"Švelnus prisilietimas lūpomis ar liežuviu prie genitalijų kaip įžanga yra morališkai priimtinas, ir neturėtume to vertinti kaip nuodėmės, – savo interneto svetainėje www.szansaspotkania.net rašo kunigas. – Pačiam Bažnyčios mokymui prieštarauja teiginiai, kad kai kurios mylimo žmogaus kūno dalys, tokios kaip burna, krūtinė, šlaunis, sėdmuo, gali būti glamonėjamos ir bučiuojamos, o kitos, pavyzdžiui, genitalijos negali. Tarsi jos priklausytų kitai kategorijai."

Tiesa, pabrėžia K.Knotzas, oralinis seksas turėtų būti tik įžanga: "Oralinis seksas, kuris baigiasi orgazmu, be tradicinio seksualinio santykiavimo, priklauso tai pačiai moralinei kategorijai, kaip ir mastrubacija ar nutrauktas lytinis aktas. Oralinis seksas tėra papildomas elementas prie normalaus sekso, per kurį penis įeina į vaginą ir joje įvyksta ejakuliacija."

Anot dvasininko, viena esminių taisyklių – sutuoktiniams būtina atvirai kalbėtis apie seksą.

Vienuolis irgi gali patarti

Kapucinų vienuolis teigia, kad jo įžvalgos neprieštarauja Bažnyčios mokymui. Jis aktyviai prieštarauja prezervatyvų ir kitų kontraceptinių priemonių naudojimui, nes jos esą yra už katalikiškos kultūros ribų. Be to, kunigas savo patarimus dalija tik susituokusioms ir tradicinės orientacijos poroms.

K.Knotzas taip pat įsitikinęs, jog neteisūs tie, kurie mano, kad vienuolis negali nieko žinoti apie seksą.

"Nebūtina sirgti širdies ligomis, kad taptum kardiologu, arba tapti alkoholiku, kad gydytum nuo alkoholizmo", – tvirtina jis ir priduria, kad imtis seksualinio gyvenimo tyrimų jį paskatino amžinatilsį popiežius Jonas Paulius II.

Norite gero sekso – melskitės

Jau penkerius metus veikianti dvasininko interneto svetainė sulaukia aibės lankytojų.

"Norite gero sekso? Melskitės!", – sakoma www.szansaspotkania.net.

K.Knotzas nuolat sulaukia ir porų, kurios nori išspręsti šeimos bėdas, vizitų.

"Natūralu, jog patariu sutuoktinių poroms melstis, kad seksualinis gyvenimas būtų sėkmingas, – sakė vienuolis. – Iš pradžių mano lankytojai būna šiek tiek šokiruoti, bet kartu ir maloniai nustebinti."

"Jis mus išklauso ir supranta geriau nei kas kitas", – sakė su žmona pas vienuolį apsilankęs Janas ir pridūrė, kad dvasininko patarimai sustiprino ir nušvietė kitomis spalvomis jų seksualinį bei dvasinį gyvenimą.

Tokią vienuolio veiklą palankiai vertina ir kai kurie psichoterapeutai, nes šiuolaikinė psichoterapija dažai pamiršta dvasinius seksualinio gyvenimo aspektus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų