Pereiti į pagrindinį turinį

Kim Jong Ilo dingimo mįslė neįminta

2008-10-06 09:00

Du mėnesius viešumoje nesirodęs Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Ilas pasirodė visuomenei, pranešė komunistinės valstybės žiniasklaida. Bet tai neišsklaidė įtarimų, kad jis sunkiai serga.

Šiaurės Korėjos Centrinė naujienų agentūra (KCNA) šeštadienį paskelbė, kad uždaros komunistinės valstybės vadovas lankėsi futbolo varžybose, kurias 62-ųjų metinių proga savo stadione surengė sostinės Kim Il Sungo universitetas.

"Po rungtynių Kim Jong Ilas pasveikino žaidėjus ir pasakė, kad šalies studentai yra gabūs menui, sportui bei visą entuziazmą skiria savo valstybei ir tautai", – pranešė KCNA.

Tačiau Japonijos užsienio reikalų ministerijai šis pranešimas sukėlė įtarimų, nes jame nenurodyta kur ir kada Kim Jong Iloas pasirodė. Šiaurės Korėjos žiniasklaida taip pat nepateikė jokios vaizdinės medžiagos.
Ilgas Korėjos vadovo dingimas sukėlė daug klausimų dėl jo sveikatos būklės ir dėl to, kas iš tiesų dabar vadovauja šaliai.

Pietų Korėjos žvalgybos duomenimis, rugpjūčio pradžioje 66-erių Kim Jong Ilas patyrė insultą, jam atlikta operacija. Dėl jo sveikatos būklės kilo daugybė spekuliacijų. Buvo net spėliojama, ar jis gali vadovauti šaliai.

Šie nuogąstavimai sustiprėjo, kai rugsėjo 9 d. Kim Jong Ilas nedalyvavo Šiaurės Korėjos įkūrimo 60-mečiui paminėti skirtame kariniame parade Pchenjane.
Dar nė karto nuo to laiko, kai 1997 m. Kim Jong Ilas tapo Korėjos darbo partijos generaliniu sekretoriumi, jis nebuvo taip ilgai dingęs iš akiračio.

Numanoma politiko liga sutapo su nauja krize derybose dėl Šiaurės Korėjos branduolinės programos. Rugsėjį Pchenjanas pradėjo stabdyti branduolinį reaktorių Jongbjone, bet staiga pareiškė, kad rengiasi jį vėl paleisti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų