Kim Jong Uno sesuo išvyko iš Pietų Korėjos

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėjos delegacija su lyderio Kim Jong Uno seserimi Kim Yo Jong (Kim Jo Čen) po intensyvių trijų dienų Pietų Korėjoje sekmadienį išvyko namo.

Istorinio vizito metu Šiaurės Korėjos politikos princesė olimpiadoje sėdėjo tarp pasaulio lyderių ir perdavė savo brolio kvietimą Pietų Korėjos prezidentui atvykti į Pchenjaną.

Kim Yo Jong ir kiti Šiaurės Korėjos aukšto rango pareigūnai į Pchenjaną sekmadienį vakare išskrido privačiu Kim Jong Uno lėktuvu.

 

Drauge klausėsi koncerto

Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas (Mun Džejinas) sekmadienį per muzikantų iš Pchenjano koncertą Seule sėdėjo šalia Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno įtakingos sesers, o lauke protestuotojai tuo tarpu sudegino Šiaurės Korėjos vėliavą.

Koncertas surengtas baigiantis Šiaurės Korėjos delegacijos istoriniam vizitui – svarbiam olimpiados paskatinto draugiškų santykių atkūrimo diplomatiniam akcentui.

Vizito metu Moon Jae-inas ir Kim Yo Jong drauge ragavo tradicinius korėjietiškus valgius, per olimpiados atidarymą sėdėjo vienoje ložėje ir drauge sveikino jungtinę abiejų Korėjų moterų ledo ritulio komandą. 

Nuotraukose iš sekmadienio koncerto matyti, kad Šiaurės Korėjos lyderio jaunesnioji sesuo ir specialioji pasiuntinė sėdėjo tarp Moon Jae-ino ir Šiaurės Korėjos reprezentacinio vadovo Kim Yong Namo (Kim Jong Namo), kuris oficialiai vadovauja Pchenjano delegacijai.

Koncertą surengė 140 Pchenjano orkestro „Samjiyon“ narių, pagal abiejų Korėjų susitarimą į olimpiadą atsiųsti šimtus sportininkų, šokėjų ir pareigūnų iš Šiaurės Korėjos.

Visuomenės susidomėjimas šou buvo didžiulis – paraiškas dėl 1 tūkst. bilietų pateikė beveik 120 tūkst. žmonių.

Anksčiau per vakarienę su Seulo aukšto rango pareigūnais Kim Yo Jong sakė pamačiusi, kad abi Korėjos nepaisant dešimtmečius trunkančio atskyrimo vis dar turi daug bendra.

Prieš atvykdama ji maniusi, kad Pietų Korėjoje „viskas bus visai kitaip, nepažįstama“, sakoma Pietų Korėjos prezidentūros pranešime.

„Tačiau pasirodė, kad yra daug panašių ir bendrų dalykų. Tikiuosi, kad diena, kai mes tapsime viena, bus paankstinta“, – sakiusi Kim Yo Jong.

Tačiau taikingojo Moon Jae-ino stumiamas draugiškų santykių atkūrimas papiktino konservatorius, kurie apkaltino jį simpatijomis Šiaurės Korėjai ir veiksmais, pakertančiais saugumo aljansą su JAV.

„Šių raudonųjų komunistų buvimas Seulo širdyje yra absoliutus pažeminimas!“ – prie koncerto vietos šaukė vienas protestuotojas. Dešimtys kitų laikė plakatus su užrašais, smerkiančiais Moon Jae-iną ir Kim Jong Uną.

„Mes prieš šią bjauriai politinę olimpiadą!“ – skelbė vienas transparantas.

Kai kurie protestuotojai padegė Šiaurės Korėjos vėliavą, o kiti skandavo „Mirtinai sudraskykim Kim Jong Uną!“ ir plėšė plakatus su jo portretu.

Pirmosiomis olimpiados dienomis žiniasklaidos antraštėse dominuoja Šiaurės Korėjos delegacijos dalyvavimas; visų dėmesys nukrypęs į Šveicarijoje studijavusią Kim Yo Jong, kuriai, kaip manoma, yra 30 metų. Ji laikoma viena artimiausių Kim Jong Uno patikėtinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių