Pereiti į pagrindinį turinį

Kraupios avarijos mįslės

2012-03-16 23:59
Kraupios avarijos mįslės
Kraupios avarijos mįslės / AFP nuotr.

Belgija gedi per kraupią autobuso avariją Šveicarijoje žuvusių vaikų. Nors tyrėjams kol kas neaišku, kas kaltas dėl nelaimės, aiškėja daug kraupių jos detalių.

Liudininkų, kurie įvykstant avarijai buvo tunelyje, pasakojimai šokiruoja. Pasak tuneliu važiavusių šveicarų, juos sustabdė rankomis mojuojantys vaikai.

Prisiartinus prie autobuso vaizdas buvo kraupus. Jame, kaip pasakojo viena moteris, buvo matyti nejudantys vaikų kūnai, kai kurios autobuso sėdynės buvo nurėžtos. Tiesa, buvo ir vaikų, kurie judėjo.

Žmonės, kol buvo sulaukta gelbėtojų, bandė gelbėti sužeistuosius. Tačiau autobusas į sieną rėžėsi dešine puse, kurioje yra durys. Todėl kai kuriuos vaikus teko gelbėti pro langą.

Gelbėtojai sakė, kad vaikai buvo patyrę šoką. "Nelaimės vietoje vaikų verksmo negirdėjau. Tokiose situacijose vaikai tyli, jie buvo šoko būsenos. Labiausiai įsirėžė sužalotų mažamečių vaizdai, – sakė vienas gelbėtojas. – Jų kojos buvo sumaitotos. Labai sunku matyti tokius dalykus, visas tas sutraiškytas galūnes."

Didžiausi Belgijos dienraščiai ketvirtadienį pavadino ašarų diena. "Belgija verkia savo vaikų", – skelbė prancūzų kalba leidžiamas "La Dernière Heure". "Šoko būsena", – parašyta tamsiame pirmajame laikraščio "Le Soir" puslapyje.

Dienraštis "De Morgen" pabrėžė: "Nėra jokio patenkinamo atsakymo į šį klausimą: kodėl mano vaikas?" "Het Nieuwsblad" rašo apie "neaprėpiamą sielvartą".

Užuojautą žuvusiųjų ir nukentėjusiųjų tėvams ir artimiesiems išreiškė aukščiausi ES pareigūnai, ES prezidentas Hermanas Van Rompuy ir Europos Komisijos vadovas José Manuelis Barroso. Europos Parlamentas aukas pagerbė tylos minute.

Kas kaltas dėl nelaimės? Kol kas lieka tik spėlioti. Kai kurie leidiniai tvirtina, kad autobusas lėkė pernelyg greitai, nors tunelio ruože greitis ribojamas iki 100 km/val. Tyrėjai pabrėžė, kad šį faktą teks nustatyti.

Gelbėtojai atmetė versiją, kad vairuotojas galėjo užmigti, nes autobusas buvo ką tik išvažiavęs iš kurorto, be to, vairuotojai, pasak tyrėjų, buvo pailsėję.

Galiausiai klausta, galbūt tunelio konstrukcija galėjo nulemti nelaimę? Nes autobusas įsirėžė į avariniam sustojimui skirtą apsauginę sienelę.

Tačiau šveicarų ekspertai tvirtino, kad tunelis buvo pastatytas neseniai ir atitiko visus saugumo standartus. Tiesa, jie pabrėžė, jog aiškinsis, ar tunelyje užteko šviesos.

Remiantis liudininkų parodymais, autobusas posūkyje galėjo užvažiuoti ant kelkraščio. Po smūgio transporto priemonė tapo nevaldoma ir rėžėsi į sieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų