Kremlius planuoja antrą KGB?

  • Teksto dydis:

Kaip skelbiama Rusijos dienraštyje „Kommersant“, Rusija planuoja saugumo tarnybas sujungti į Valstybės saugumo ministeriją (MGB), o juk būtent taip Josifas Stalinas vadino sovietinę žvalgybos instituciją, kuri po jo mirties buvo pervadinta į KGB.

Rugsėjo 19 d. minėtame dienraštyje paskelbtas straipsnis remiasi anoniminiais šaltiniais, rašo Laisvosios Europos radijo žurnalistas Tomas Balmforthas. Oficialiai straipsnyje paskelbta informacija nei patvirtinta, nei paneigta, o Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas atsisakė tai komentuoti.

Du Rusijos saugumo tarnybų veiklos ekspertai ir dabar opozicijoje esantis buvęs KGB pulkininkas leitenantas sakė, kad reforma yra „visiškai įmanoma“, „tikėtina“ ir „labai tikėtina“.

„Manau, kad tai vienas iš prezidentui pateiktų projektų, nes iš esmės tam tikro jėgos tarnybų stambinimo idėja pastaruoju metu sklandė ore“, – teigė interneto svetainės agentura.ru įkūrėjas ir redaktorius Andrejus Soldatovas.

Kaip teigiama „Kommersant“ straipsnyje, pokyčiais siekiama užtikrinti didesnį saugumo ir teisėsaugos tarnybų veiksmingumą ir pažaboti korupciją jėgos tarnybose.

KGB grįžimas?

Dienraščio žiniomis, reformos būtų įgyvendintos iki 2018 m. kovo mėn. suplanuotų prezidento rinkimų, kurie gali būti paankstinti po triuškinamos valdančiosios partijos pergalės parlamento rinkimuose rugsėjo 18 d.

Straipsnyje teigiama, kad naujoji jungtinė ministerija būtų sukurta Federalinės saugumo tarnybos (FSB) pagrindu apimtų Federalinę apsaugos tarnybą ir Užsienio žvalgybos tarnybą.

Teigiama, kad faktiškai naujoji tarnyba primintų Sovietų Sąjungoje veikusį Valstybės saugumo komitetą (KGB), kuriame V. Putinas tarnavo nuo 1975 iki 1990 m. KGB buvo suskaidyta į atskiras tarnybas 1991 m., kai žlugo Sovietų Sąjunga.

Pasak Rusijos saugumo tarnybų veiklos eksperto Marko Galeotti, Prezidento saugumo tarnyba greičiausiai liks atskira institucija, tačiau iš esmės naujoji ministerija visais atžvilgiais būtų KGB atitikmuo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
krembliuje nėra KGB,o lietuvoje yra ,tai visas landzbergybas ir lietuvos rytas

DJ

DJ  portretas
Jai senai Rusijije buvo du KGB tai pati KGB(FSB) ir Dūma kas yra irgi visiškas KGB !. Todėl čia nieko naujo nėra, bet yra vienas geras aspektas po šių feikinių rinkimų, kad Putka konkrečiai susimovė be dėl to, kad jo vadinama partija laimėjo, o susimovė dėl to, kad į rinkimus atėjo rekordiškai mažai rinkėjų, vadinsis tokio Rusų palaikymo su 86% teigiamu reitingu paprasčiausiai nėra! Vadinasi jis pats įridė, kad jo kosminiai reitingai buvo feikas pagal jo įsakymą !. Ką gali padaryti jo nuosava Dūma, tai prasukti Rusijos išėjimo iš okupuotų teritorijų koncepciją, nes tuomet jis galės sakyti, kad Dūma taip nusprendė ir aš nusprendžiau pasitraukti !. Žinoma gali būti atvirkščiai, tai yra jis įves dar didesnes represijas ir varžtų veržimą !.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių