Kuveito emyras paleido parlamentą

  • Teksto dydis:

Kuveito emyras šeichas Sabah al Ahmadas al Sabah (Saba Ahmadas Saba) sekmadienį paskelbė dekretą dėl šios Persų įlankos valstybės parlamento paleidimo, padidėjus įtampai tarp parlamento ir vyriausybės, pranešė oficialioji naujienų agentūra KUNA.

„Dėl keblių procesų regione ir poreikio pasitikti saugumo iššūkių pavojus, iškilo būtinybė grįžti pas žmones..., išrinkti atstovus ..., ir prisidėti prie konfrontacijos šiems iššūkiams“, – sakoma dekrete.

Emyro dekretas pasirodė nepraėjus 24 valandoms nuo parlamento pirmininko Marzouko al-Ghanemo (Marzuko Ghanemo) prašymo rengti pirmalaikius rinkimus, šaliai susidūrus su saugumo ir ekonomikos iššūkiais.

M.al-Ghanemas taip apsisprendė, kai trys įstatymų leidėjai pateikė tris reikalavimus apklausti ministrus dėl sprendimo pakelti naftos kainą bei dėl finansinių ir administracinių pažeidimų, – tai išryškino įtampą tarp vyriausybės ir parlamento.

Emyro dekretas buvo paskelbtas rekomendavus vyriausybei, kuri anksčiau sekmadienį surengė posėdį, kad ministrai pasitartų dėl priešpriešos su parlamentarais.

Kol kas konkreti rinkimų data nenurodyta, bet pagal Kuveito konstituciją pirmalaikiai rinkimai rengtini per du mėnesius nuo parlamento paleidimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Kuveitas, tai kada priimsite pas save karo pabėgalus brolius, seses musulmonus ?! Kažkaip iš jūsų arabų pusės to nesimato, visiškai nors juk visi tikite į tą patį dievą !. Jums regis rupi tik naftos kaina, kad ji būtų kuo aukštesnė, taip :)?.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių