Latvijoje nuo COVID-19 paskiepyti pirmieji penki žmonės

Latvijoje pirmadienį „Pfizer-BioNtech“ vakcina nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 buvo paskiepyti pirmieji penki piliečiai.

Kaip pranešė Rygoje įsikūrusios Stradinio universitetinės ligoninės, kur buvo atliktos procedūros, atstovė Janita Veinberga, pirmoji vakcinos dozė buvo suleista 8 val. 2 min. vietos (ir Lietuvos) laiku.

Anot atstovės, ligoninė per artimiausias tris dienas planuoja paskiepyti 1 055 žmones.

Pirmadienį vakcinuotas vienas iš ligoninės medikų Janis Vetra socialiniame tinkle „Twitter“ pasidžiaugė, kad šiemet bus suduotas atsakomasis smūgis koronaviruso pandemijai, tiek daug atėmusios iš žmonių 2020 metais.

J. Veinberga informavo, jog pirmieji vakcinavimo eilėje yra COVID-19 pacientus gydantys ar su potencialiais užsikrėtusiaisiais bendraujantys medikai. Paskui bus paskiepyti kiti ligoninių darbuotojai.

Anot ligoninės atstovės, apklausus per 2 tūkst. gydymo įstaigų darbuotojų paaiškėjo, kad 70 proc. respondentų norėtų paskiepyti nuo COVID-19.

Sveikatos apsaugos ministrė Ilzė Vinkelė anksčiau pranešė, kad vakcinavimas prasidės pirmadienį 10-yje ligoninių.

„Gera žinia yra ta, kad Sveikatos apsaugos ministerija nediktuos, kas turėtų tapti pirmuoju paskiepytu asmeniu“, – pridūrė I. Vinkelė.

Pirmoji vakcinos partija „Pfizer-BioNtech“ – 9 750 dozių – pasiekė Latviją šeštadienį. Šis preparatas turi būti laikomas esant -75 Celsijaus laipsnių temperatūrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių