Pereiti į pagrindinį turinį

Lechas Lechui ne draugas

2008-06-06 09:00

Bu­vęs ir da­bar­ti­nis Len­ki­jos va­do­vai su­gy­ve­na lyg ka­tė ir šuo. Ša­lies pre­zi­den­tas Le­chas Kac­zyńs­kis tre­čia­die­nį vie­šai pa­reiš­kė ži­nan­tis, jog žlu­gus ko­mu­niz­mui pir­ma­sis Len­ki­jos va­do­vas Le­chas Wa­lę­sa bu­vo ko­mu­nis­ti­nio sau­gu­mo agen­tas.

„Jo biog­ra­fi­jo­je yra dė­me­lių, nors aš­tun­to­jo de­šimt­me­čio pra­džio­je jis, be jo­kios abe­jo­nės, bu­vo tau­tos ved­lys", - tei­gė L.Kac­zyńs­kis. Vis dėl­to, pa­sak pre­zi­den­to, tai dar ne­reiš­kia, jog apie L.Wa­lę­są ne­ga­li­ma ra­šy­ti tie­sos.

In­ter­viu Len­ki­jos te­le­vi­zi­jai pre­zi­den­tas sa­kė, kad ne­tru­kus pa­si­ro­dy­sian­čio­je kny­go­je at­sklei­džia­ma tie­sa apie kai ku­riuos „So­li­da­ru­mo" ju­dė­ji­mo ly­de­rio gy­ve­ni­mo mo­men­tus, kai jį, kaip agen­tą „Bo­le­ką", esą bu­vo už­ver­ba­vęs ko­mu­nis­ti­nis sau­gu­mas.

Len­ki­jos tau­tos at­mi­ni­mo ins­ti­tu­to dar­buo­to­jų Sla­wo­mi­ro Cen­kie­wic­ziaus ir Piot­ro Gon­tarc­zy­ko kny­go­je spaus­di­na­mi iki šiol ne­ži­no­mi sep­tin­to­jo de­šimt­me­čio pra­džios do­ku­men­tai apie L.Wa­lę­są esą tu­rė­tų pa­tvir­tin­ti jį bend­ra­dar­bia­vus su ko­mu­nis­ti­nės Len­ki­jos sau­gu­mo tar­ny­bo­mis.

L.Kac­zyńs­kis ir jo bro­lis dvy­nys, bu­vęs prem­je­ras Ja­ros­la­was Kac­zyńs­kis prie­šiš­ku­mą L.Wa­lę­sai jau­čia jau se­niai. Dėl ko su­si­py­ko ka­dai­se bu­vę ar­ti­mi bend­ra­žy­giai, tiks­liai ne­ži­no­ma. Va­do­vau­da­mas ša­liai L.Wa­lę­sa abu bro­lius bu­vo įdar­bi­nęs sa­vo kan­ce­lia­ri­jo­je, ta­čiau po kiek lai­ko juos at­lei­do. Ne­se­niai L.Wa­lę­sa da­bar­ti­nį ša­lies va­do­vą vie­šai pa­va­di­no kvai­liu..

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų