Pereiti į pagrindinį turinį

Lenkija kviečia stebėtojus

2008-11-21 09:00

Varšuva bendraudama su Maskva bando sukurti pasitikėjimo atmosferą. Su trijų dienų vizitu į Vašingtoną atvykęs Lenkijos užsienio reikalų ministras Radosławas Sikorskis trečiadienį pareiškė, kad Varšuva sutinka priimti rusų karo specialistus.

Jie galėtų stebėti amerikiečių priešraketinės gynybos bazės veiklą, bet ne nuolat, sakė ministras.

"Kaip žinote, tarp mūsų valstybių yra istorinių nesutarimų, ir mūsų visuomenė jautriai reaguotų, jei rusų kariškiai Lenkijoje būtų nuolat", – paaiškino R.Sikorskis.

Politikas kaltino rusų žiniasklaidą, kad ši klaidingai informuoja apie raketas gaudytojas, kurias JAV ketina dislokuoti Lenkijoje.

"Jos neturi kovinių galvučių, ten yra tiesiog metalo luitas, – dėstė R.Sikorskis. – O rusų žiniasklaida klaidina žmones, kad šiuos metalo luitus kas nors pakeis į kovines galvutes arba padidins raketų gaudytojų skaičių."

Galutinį sprendimą dėl amerikiečių priešraketinės gynybos elementų dislokavimo Lenkijoje turės priimti naujasis JAV prezidentas Barackas Obama, kuris pareigas pradės eiti kitų metų pradžioje. Anksčiau B.Obama išreiškė abejonių, ar priešraketinės gynybos sistemos plėtra būs efektyvi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų