Lenkijos opozicijos lyderis: vyriausybė padeda V. Putinui

Lenkijos opozicijos lyderis, buvęs Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas sekmadienį apkaltino šalies vyriausybę vykdant tarptautinę darbotvarkę, atitinkančią Rusijos prezidento Vladimiro Putino politiką.

Lenkijos valdančioji partija „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS) neseniai su kitomis Europos dešiniojo sparno euroskeptiškomis partijomis pasirašė bendrą deklaraciją dėl didesnio Europos Sąjungos narių „suverenumo“.

„Šie naujieji [PiS lyderio] Jaroslawo Kaczynskio (Jaroslavo Kačynskio) draugai skirtingi, bet vienu dalyku yra panašūs: Putino Rusija jų širdžiai artimesnė už Europos Sąjungą“, – sakė D. Tuskas.

„Pasekmės gali būti daug pavojingesnės nei galime įsivaizduoti“, – sakė buvęs Lenkijos premjeras D. Tuskas, kalbėdamas kitą dieną po paskyrimo liberalios opozicinės partijos „Pilietinė platforma“ (PO) lyderiu.

Pasak D. Tusko, PiS pasirašyta bendra deklaracija yra dar vienas žingsnis Lenkijos „visiškos izoliacijos“ link.

„Tikrai, vienintelis žmogus, po tokio dalyko atidarantis dar vieną šampano butelį,(...) yra Putinas Kremliuje“, – žurnalistams sakė D. Tuskas.

Varšuvos santykiai su ES jau ne vieni metai yra prasti dėl virtinės nesutarimų, įskaitant kontroversiškos teismų reformos klausimą. Kritikai Briuselyje Lenkijos vyriausybę kaltina demokratijos normų nepaisymu.

D. Tuskas 2007–2014 metais buvo Lenkijos premjeras, o 2014–2019 metais – EVT pirmininkas ir vadovavo ES per kelias krizes, įskaitant migracijos ir „Brexito“.

Minėtą bendrą deklaraciją taip pat pasirašė Vengrijos premjero Viktoro Orbano partija „Fidesz“, Marine Le Pen (Marin Le Pen) vadovaujamas Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų „Nacionalinis sambūris“ (RN), Italijos kraštutinių dešiniųjų partijos „Lyga“ ir „Italijos broliai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Povilas

Povilas portretas
Pagal išvardintus asmenis , kas pasirašė, tai faktas tikras. Tai visi "sovietikus draugai" remiantys žudiką diktatorių ir jo norus. Tačiau Tuskas galėjo prie šių veikėjų įvardinti šalis , kurių buvę ar esami vadovai yra Rusijos nupirkti, paskiriant į įvairias rusiškų firmų valdybas , mokant didelius pinigus. Tai Prancūzijos , Vokietijos, Austrijos , Italijos veikėjai....

Vanga

Vanga portretas
Lenkija laiko frontą savo sprendimų suverenumui ir nepasiduoda EU veikėjų nepriimtinom idėjom: lgtb, užtvindymu neaiškiais "pabėgėliais" ir tt...Koks buvo triukšmas ,kai buvo sumažintos pensijos buvusiems saugumiečiams, kai buvo pertvarkyta teisėsaugos sistema (nors toks jos modelis jau gyvavo kai kuriose EU šalyse) ir tt... Mūsų gi "nešališka" spauda pučia į vieną dūdą, jei nesutinki su EU, tai tu jau priešas? Kodėl jie turi būti visad teisūs ir kišti mums nepriimtinus sprendimus?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių