Lenkijos prezidentas atvyko oficialaus vizito į Latviją

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) ir jo sutuoktinė Agata Kornhauser-Duda (Agata Kornhauzer-Duda) atvyko į Latviją oficialaus vizito, naujienų agentūra LETA sužinojo iš prezidento kanceliarijos.

Lenkijos ir Latvijos prezidentai  trečiadienį ir ketvirtadienį aptars, kaip suteikti reikalingą paramą Ukrainai, saugumo ir energetikos situaciją Europoje bei kitus prioritetus.

Oficialų lenkų lyderio vizitą Baltijos šalyje 11 val. vietos (ir Lietuvos) laiku pradėjo jo ir pirmosios ponios pasveikinimas Rygos pilies aikštėje.

Po to Latvijos ir Lenkijos delegacijos dalyvaus dvišaliame susitikime, po kurio vyks bendra abiejų valstybių vadovų spaudos konferencija. Prieš ją bus pasirašyta Lenkijos ir Latvijos programa, skirta bendradarbiavimui švietimo ir kultūros srityje 2023–2026 metais.

Vėliau delegacijos dalyvaus ceremonijoje, kurios metu bus padėta gėlių prie Laisvės paminklo, ir vyks į Saeimą susitikti su parlamento pirmininku Edvardu Smilteniu.

Vyriausybėje įvyks susitikimas su Latvijos premjeru Krišjaniu Kariniu.

Tuo metu pirmosios ponios Andra Levitė, Latvijos prezidento Egilo Levito sutuoktinė, ir A. Kornhauser-Duda apsilankys Vaivario nacionaliniame reabilitacijos centre.

Vasario 2-ąją, antrąją vizito dieną, abu prezidentai kartu su ekspertais diskutuos apie tai, kaip Latvija ir Lenkija turėtų bendradarbiauti, kad įveiktų dabartinius iššūkius.


Šiame straipsnyje: Lenkijos prezidentasvizitasLatvijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių