Libanas uždraudė keliauti Prancūzijos ieškomam centrinio banko vadovui

Libano teisėjas uždraudė šalies centrinio banko vadovui Riadui Salameh (Riadui Salamei) keliauti, praėjus kelioms dienoms po to, kai Beirutas gavo Interpolo raudonąjį pranešimą dėl Prancūzijos išduoto arešto orderio, trečiadienį pranešė teismo pareigūnas.

Dėl ilgamečio Libano centrinio banko vadovo R. Salameh buvo pradėtas ne vienas teisminis tyrimas ir šalyje, ir užsienyje dėl įtarimų sukčiavimu, pinigų plovimu ir neteisėtu praturtėjimu.

Prancūzijos tyrėjai įtaria R. Salameh per tris dešimtmečius valdžioje sukūrus nekilnojamojo turto ir bankų turto tinklą, pasitelkiant sudėtingą finansinės apgaulės sistemą ir piktnaudžiaujant Libano viešosiomis lėšomis.

Teisėjas apklausė R. Salameh ir „nusprendė jį paleisti, kol vyks tyrimas, uždrausti jam keliauti ir konfiskuoti jo Libano ir Prancūzijos pasus“, naujienų agentūrai AFP sakė pareigūnas, pageidavęs likti anonimu, nes jam nebuvo leista kalbėti su žiniasklaida.

Teisėjas taip pat paprašė Prancūzijos teismų sistemos perduoti R. Salameh bylą Beirutui, kad „būtų nustatyta, ar Libano teismai jį persekios už nusikaltimus, kuriais jis kaltinamas Prancūzijoje, ar ne“, pridūrė pareigūnas.

Praėjusią savaitę Interpolas išplatino raudonąjį pranešimą po to, kai Prancūzijos magistratas išdavė orderį R. Salameh, kuris neatvyko į apklausą Paryžiuje prieš tai, kai tyrėjai ištyrė jo didelį turtą visoje Europoje.

Interpolo raudonasis pranešimas nėra tarptautinis arešto orderis, tačiau juo prašoma viso pasaulio pareigūnų laikinai sulaikyti asmenis, kol jie bus išduoti arba bus imtasi kitų teisinių veiksmų.

Libanas neišduoda savo piliečių, tačiau R. Salameh gali būti teisiamas Libane, jei vietos teisminės institucijos nuspręs, kad jam pateikti kaltinimai yra pagrįsti, anksčiau AFP sakė vienas pareigūnas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių