Liuksemburge atidaromos kavinės ir restoranai

Liuksemburgas nuo trečiadienio švelnina karantina apribojimus: šalyje duris atvers kavinės ir restoranai, taip pat bus leidžiamos civilinės ir religinės ceremonijos, tačiau tik laikantis griežtų sąlygų.

Liuksemburge iki šiol nustatyta 3 993 COVID-19 atvejai, iš kurių 110 baigėsi mirtimi. Šiuo metu keturi žmonės yra gydomi Liuksemburgo ligoninių intensyvios terapijos skyriuose.

Nuo kovo 18 d. šalyje uždarytos nebūtinų prekių parduotuvės.

Liuksemburgo premjeras Xavieras Bettelis vėlyvą pirmadienio vakarą spaudos konferencijoje paskelbė, kad kavinių ir restoranų lauko terasos galės veikti, tačiau prie vieno staliuko negalės sėdėti daugiau nei keturi žmonės.

Nuo penktadienio bus leista atnaujinti veiklą ir kavinių bei restoranų viduje, tačiau tarp žmonių grupių turės būti užtikrinamas 1,5 metro atstumas.

Taip pat bus leista rengti vestuves ir laidotuves, jei jų dalyviai dėvės veido kaukes ir laikysis 2 m atstumo vienas nuo kito.

Tiesa, X. Bettelio teigimu, kavinės ir restoranai galės veikti tik iki vidurnakčio.

Liuksemburgo viešbučių, restoranų ir kavinių federacijos „Horeca“ generalinis sekretorius Francois Koppas džiaugėsi naujienomis, nes jo atstovaujamas sektorius esą „smarkiai nukentėjo nuo karantino“.

Pasak F. Koppo, šiame sektoriuje Liuksemburge dirba 21 tūkst. žmonių. Iš viso Liuksemburge gyvena 620 tūkst. žmonių.

Savaitės pabaigoje taip pat bus atidaryti kino teatrai ir sporto klubai. Kol kas vaikų žaidimo aikštelės lieka uždarytos.

Liuksemburgo vyriausybė pažadėjo visiems gyventojams, vyresniems nei 16 metų amžiaus, suteikti 50 eurų vertės kuponą, kurį jie galės panaudoti viešbučiuose. Taip siekiama paskatinti vidaus vartojimą šalyje.

Kuponai taip pat bus suteikti maždaug 200 tūkst. belgų, prancūzų ir vokiečių, kurie gyvena savo gimtosiose šalyse, tačiau atvyksta į Liuksemburgą dirbti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių