Londone ir Madride keli tūkstančiai žmonių dalyvavo eitynėse palestiniečiams palaikyti

  • Teksto dydis:

Tūkstančiai žmonių Londone ir Madride šeštadienį dalyvavo eitynėse, išreikšdami palaikymą palestiniečiams, smarkiai sustiprėjus kovoms tarp Izraelio ir kovotojų Gazoje Ruože.

Londone keli tūkstančiai protestuotojų, nešusių plakatus su užrašais „Nustokite bombarduoti Gazą“ ir skanduojančių „Laisvė Palestinai“, susirinko prie Marmurinės arkos, netoli Didžiosios Britanijos sostinės Haido parko, iš kur patraukė link Izraelio ambasados.

Madride maždaug 2,5 tūkst. žmonių, iš kurių nemaža jaunų žmonių buvo susisupę į Palestinos vėliavas, dalyvavo eitynėse į Puerta del Sol aikštę miesto centre.

„Tai genocidas, o ne karas“, – skandavo jie.

„Jie mus žudo“, – kalbėjo palestiniečių kilmės 37 metų Amira Sheikh-Ali (Amira Šeikh-Ali).

„Esame tokioje situacijoje, kai Nakba tęsiasi XXI amžiaus viduryje“, – sakė ji, turėdama omenyje „Katastrofa“ vadinamą metą, kai kuriantis Izraelio valstybei daugiau kaip 700 tūkst. palestiniečių buvo išvaryti arba priversti palikti namus.

„Norime paprašyti Ispanijos ir Europos valdžios institucijų nebendradarbiauti su Izraeliu, nes tylėdami jie bendradarbiauja“, – pareiškė 25 metų marokietis slaugytojas Ikhlass Abousousiane (Iklas Abususianas).

Eitynės surengtos tuo metu, kai tarp Izraelio ir Palestinos vyksta aršiausios kovos nuo 2014 metų.

Izraelis kovoja su „Hamas“ kovotojais Gazos Ruože, siekdamas užkirsti kelią vidiniams žydų ir arabų susirėmimams ir smurtui Vakarų Krante.

Izraelio bombardavimas prasidėjo pirmadienį, kai „Hamas“ paleido raketas Jeruzalės link.

Tai buvo atsakas į kruvinus Izraelio policijos veiksmus Al-Aqsa mečetės komplekse Jeruzalėje, taip pat dėl griežtų priemonių prieš protestus, nukreiptus prieš planuojamą izraeliečių palestiniečių išsiuntimą iš jų namų Šeik Džarachio rajone aneksuotoje rytų Jeruzalėje.

Nuo pirmadienio per Izraelio oro ir artilerijos atakas Gazos Ruože žuvo 139 žmonės, įskaitant 39 vaikus, ir dar 1000 buvo sužeista, teigia sveikatos apsaugos pareigūnai.

Palestinos ginkluotos grupuotės nuo to laiko paleido šimtus raketų į Izraelį. Per šias atakas žuvo 10 žmonių, įskaitant vieną vaiką ir kareivį. Buvo sužeista daugiau nei 560 izraeliečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arijas

Arijas portretas
Jau tu teroristu pilna Europa. Vietiniams baltiesiems jau darosi pavojinga iseiti i gatve. Aplink narkodileriai ir banditizmas. Prancuzijoje jau greit kils pilietinis karas, policija nebesusitvarko. Aciu arabams ir Frau Frankenstein.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių