A. Lukašenka paragino kurti Baltarusijoje liaudies draugoves

Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos nuomone, šalyje būtina stiprinti liaudies draugovių darbą, kad jos „išsijudintų“ ir užtikrintų „savo namų“ apsaugą.

„Mums reikia liaudies draugovių darbą padaryti neformalų. Jos pradėjo dirbti, bet dar visiškai neatsiskleidė“, – ketvirtadienį skirdamas naujus padėjėjus Gardino, Bresto srityse ir Minske sakė A. Lukašenka. Jį citavo valstybinė naujienų agentūra BelTA.

Prezidentas kaip pavyzdį pateikė padėtį Kirgizijoje, kurią po šio mėnesio pradžioje įvykusių ginčijamų rinkimų apėmė dideli neramumai.

„Matėte, kaip buvo Kirgizijoje: visiškas chaosas, visi jėgos struktūrų žmonės išsibėgiojo, neliko kam ginti šalies. Kas prisiėmė atsakomybę? Liaudies draugovės. Jos patraukė išsibėgiojusius milicininkus, patraukė savęs link specialiąsias tarnybas ir kariškius. Ir sukūrė galingas liaudies draugoves. Ir per kelias paras užgesino visus gaisrus“, – sakė A. Lukašenka.

Todėl, pasak jo, „liaudies draugovės turi dirbti“.

A. Lukašenka pasiūlė pritraukti į mobilius būrius buvusius kariškius.

„Pažiūrėkite, kiek kreipėsi tų buvusių kariškių, „afganų“ [Sovietų Sąjungos karo Afganistane dalyvių]... Kodėl nepasitelkus mums, įskaitant apginklavimą, šiuose skrajojančiuose būriuose buvusių kariškių? Jie gali mums labai padėti. Ir reikia, jog kiekvienas žmogus pajustų, kad gina savo šeimą ir savo žemę“, – pridūrė A. Lukašenka.

Baltarusijoje jau trečią mėnesį vyksta masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.

Protestuotojai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų.

Anksčiau buvusi kandidatė į prezidentus Sviatlana Cichanouskaja paskelbė „ultimatumą“, ragindama nuo spalio 26 dienos pradėti „visuotinį streiką“, jeigu A. Lukašenka nepatenkins protestuotojų reikalavimų.

Kodėl nepasitelkus mums, įskaitant apginklavimą, šiuose skrajojančiuose būriuose buvusių kariškių?

Didžiausios demonstracijos paprastai vyksta sekmadieniais. Per jas vien sostinėje Minske į gatves išeina šimtai tūkstančių žmonių.

Ketvirtadienį A. Lukašenka pakeitė vidaus reikalų ministrą – vietoje šiame poste dirbusio Juryjaus Karajevo paskyrė Ivaną Kubrakovą.

Pranešama, kad ketvirtadienį A. Lukašenka taip pat atleido iš pareigų Baltarusijos saugumo tarybos valstybės sekretorių Valeryjų Vakulčyką ir vidaus reikalų ministro pavaduotoją Aliaksandrą Barsukovą.

„Vakulčykas paskirtas Baltarusijos prezidento padėjėju-inspektoriumi Bresto srityje. Karajevas paskirtas į atitinkamą postą Gardino srityje, o Barsukovas – Minske“, – pranešė BelTA.  

Skirdamas pareigūnus į naujas pareigas A. Lukašenka sakė, kad V. Vakulčykas, J. Karajevas ir A. Barsukovas „vyksta ne tik į labai pavojingus, bet ir itin svarbius mūsų šalies rajonus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
gerai daro reikejo iskarto ivestmi o jis megdziojo vakaru /demokratija/ tai ir susilauke bobu norinciu nedirbant gerai gyvent politbardako paziurekit kas jav daros i ... ir nieko o cia 1 valkata pats susis progdyno tai koks triuksmas ;;;;;

Batia

Batia portretas
ar priimsi lietuvius, pareiga atliksim garbingai...

Jojonas

Jojonas portretas
Tik Lukašenka pamiršo pasakyti,kadKirgizijoj draugovės atsirado po to,kai ATSISTATYDINO prezidentas po nasažiningų Parlamento rinkimų!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių