M. Barnier: esu pasiryžęs pasiekti „Brexito“ susitarimą

ES vyriausiasis „Brexito“ derybininkas Michelis Barnier pareiškė esąs pasiryžęs pasiekti susitarimą su Jungtine Karalyste (JK), tačiau nekomentavo JK svarstomo įstatymo projekto, kuris galėtų leisti šaliai apeiti kai kuriuos išstojimo sutarties punktus, rašo „Reuters“.

Nuo sausio, kai JK išstojo iš ES, derybose dėl tolesnių dvišalių prekybinių santykių daug pažangos nepasiekta, o pastaruoju metu kilo didelis ginčas dėl Londono svarstomo Vidaus rinkos įstatymo projekto, leisiančio apeiti „Brexito“ sutarties punktus.

Abi pusės teigia, kad susitarimą būtina pasiekti iki spalio, antraip sausio 1 d. baigsis pereinamasis „Brexito“ laikotarpis, o JK ir ES prekybiniai santykiai bus reguliuojami pagal Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) taisykles.

Atvykdamas į Londoną deryboms su JK atstovais ir paklaustas, kaip vertina galimybes pasiekti susitarimą, M. Barnier teigė: „Aš esu pasiryžęs.“

„Išliekame ramūs, pagarbūs, realistiški ir tvirti“, – sakė jis, atsisakydamas komentuoti JK Vidaus rinkos įstatymo projektą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ko

ko portretas
gero kaip ir visi prieinantys prie valdlovio daro bizni eurozmoniu saskaita o monarchija dziaugiasi suradusi euroskyle?....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių