Pereiti į pagrindinį turinį

Meksikos narkomafijai JAV paskelbė karą

2009-02-27 09:00

Į kovą su Meksikos narkomafijos karteliais vis aktyviau įsitraukia Vašingtonas. JAV ir Meksikos pareigūnai per metus ir devynis mėnesius, vykdydami tyrimą dėl narkotikų, areštavo 750 žmonių, tarp jų – 52 Meksikos Sinaloa kartelio narių.

JAV teisingumo sekretorius Ericas Holderis pranešė, kad kartelio nariai buvo areštuoti vykdant tarptautinį narkotikų kontrabandos ir pinigų plovimo tyrimą pavadinimu "Operacija "Akceleratorius".

Per šį JAV, Meksikoje ir Kanadoje vykdomų nusikaltimų tyrimą buvo konfiskuota maždaug 59 mln. dolerių (160 mln. litų) grynaisiais, 12 tūkst. kg kokaino, 544 kg metamfetamino ir 1,3 mln. ekstazio tablečių.

"Tokio masto operacija gali būti veiksminga tik sujungus jėgas prieš priešą", – sakė E.Holderis, girdamas agentūrų ir vyriausybių bendradarbiavimą vykdant šį tyrimą.

JAV Narkotikų įstatymų laikymosi kontrolės administracijos administratoriaus pareigas einanti Michele Leonhart, pasirodžiusi spaudos konferencijoje su E.Holderiu, sakė, kad per tyrimą buvo rasta metamfetamino superlaboratorija, kuri yra tokia moderni, kad niekur kitur tokios jie nėra matę. Ji per valandą galėjo pagaminti 12 tūkst. ekstazio tablečių.

Į reporterio klausimą, ar E.Holderis baiminasi galimo Meksikos narkotikų kontrabandininkų smurto JAV miestuose protrūkio, teisingumo sekretorius atsakė pripažindamas, kad dėl to yra susirūpinęs.

Kruvinas konkuruojančių kartelių karas dėl narkotikų kontrabandos į Jungtines Valstijas, kurios yra didžiausios kokaino vartotojos pasaulyje, jau sukėlė chaosą Meksikoje.

Su prekyba narkotikais susiję neramumai vien pernai šioje šalyje pareikalavo maždaug 5,3 tūkst. žmonių gyvybių. Visa tai vyko nepaisant griežtų vyriausybės priemonių ir beveik 36 tūkst. dislokuotų karių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų