Pereiti į pagrindinį turinį

Mergaitė iškovojo teisę mirti

2008-11-12 09:00
Mergaitė iškovojo teisę mirti
Mergaitė iškovojo teisę mirti / dailymail.co.uk nuotr. Ryžtingumas: H.Jones ir jos tėvai buvo pasiruošę kovoti iki galo dėl mergaitės teisės pačiai apsispręsti dėl savo likimo.

Didžiosios Britanijos visuomenė susiskaldžiusi. Vieni žavisi, o kiti negali suvokti 13 metų mergaitės, sergančios mirtina širdies liga, atsisakymą operuotis.

Geriau pabūti su šeima

Per savo neilgą gyvenimą Hannah Jones matė nemažai ligoninių. Tačiau kai paskutinį kartą medikai pasiūlė jai pabandyti išsigelbėti transplantuojant širdį, ji atsiduso ir pasakė: "Ne." Savo sprendimą Hannah paaiškino paprastai: "Geriau jau likusį laiką praleisiu su savo šeima."

Medikai su tokiu mergaitės sprendimu taikytis nė negalvojo. Leidimą operuoti vietos ligoninė galėjo gauti tik per teismą. Tačiau galiausiai Hannah iškovojo teisę rinktis pačiai. Jų namuose apsilankiusi vaikų teises ginančios tarnybos atstovė įsiklausė į mergaitės argumentus. Vėliau pareigūnė įtikino ir ligoninę. "Mes nežinome, ką ji jai pasakė, bet tai privertė ligoninę atsisakyti savo planų. Mes ja labai didžiuojamės", – sakė paauglės tėvai.

Kovotų iki galo

Kai ligoninės, kurioje gydėsi Hannah, administracija pranešė apie savo ketinimus, mergaitės tėvai neišsigando. Jie buvo pasirengę palaikyti savo dukrą. Andrew Jonesas ir jo žmona Kirsty, dirbanti medicinos sesele, teigė esantys pasiruošę kovoti iki galo. 43 metų auditoriumi dirbantis A.Jonesas sakė: "Hannah jau ir taip prisikentėjo, o ši operacija būtų jai dar vienas stresas, be to, versti ją tai daryti negarbinga."
"Mes taip pat norime, kad Hannah pabūtų su mumis kuo ilgiau, – pritarė jam K.Jones. – Tačiau tikrai neversime jos daryti to, ko ji akivaizdžiai nenori. Ji beveik visą savo gyvenimą praleido ligoninėse ir, jeigu ji nusprendė, kad gana, tegul taip ir būna."

Atsisakė paskutinio šanso

Reta leukemijos forma Hannah'ai buvo diagnozuota, kai jai buvo vos penkeri. Paskirti vaistai mergaitei nepadėjo. Tad vėliau prireikė specialaus gydymo ir netgi širdies stimuliatoriaus.

Tačiau tai nebuvo išsigelbėjimas. Gydytojai neslėpė, kad jeigu Hannah nori likti gyva, jai reikės ryžtis vienintelei įmanomai širdies persodinimo operacijai. Tą patį jai pakartojo ne tik Londono ligoninės gydytojai, bet ir Birmingamo vaikų ligoninės gydytojai. Medikai neslėpė ir tai, jog rizika mirti per operaciją yra išties didelė. Be to, niekas negarantavo, kad liga neatsinaujins. Mat jos organizmas buvo įvertintas kaip per daug nusilpęs.

Išklausiusi visus šiuos argumentus Hannah, jos nuomone, pasirinko geriausią variantą. Ji nutarė grįžti į savo namus Mardene ir likusį laiką nugyventi su tėvais, vienuolikamečiu broliu Oliveriu, dešimtmete sese Lucy ir ketverių Phoebe'u. Šią teisę ji iškovojo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų