A. Merkel ragina Rusiją sumažinti karių telkimą prie Ukrainos

Vokietijos kanclerė Angela Merkel paragino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, su kuriuo ketvirtadienį kalbėjosi telefonu, sumažinti karių telkimą prie Ukrainos, pranešė jos biuras.

„Viena jų pokalbio tema, be kitų, buvo padidėjęs Rusijos karinis buvimas šalia rytų Ukrainos, – sakoma pranešime. – Kanclerė paragino sumažinti šių karių telkimą, kad būtų deeskaluota įtampa.“

Kremlius savo ruožtu pranešė, kad pokalbio metu V. Putinas ir A. Merkel „išreiškė susirūpinimą“ dėl išaugusios įtampos Rytų Ukrainoje.

„Rusijos prezidentas ir Vokietijos kanclerė išreiškė susirūpinimą dėl įtampos eskalavimo Ukrainos pietryčiuose. Vladimiras Putinas atkreipė dėmesį į provokuojančius Kijevo veiksmus, kurie pastaruoju metu tikslingai paaštrino padėtį fronte“, – sakoma Kremliaus pranešime.

Tuo metu Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį išvyko į šalies rytų regioną prie sąlyčio su prorusiškų separatistų pajėgomis linijos, suintensyvėjus smurtui ir padidėjus įtampai su Maskva.

Anksčiau ukrainiečių kariuomenės vadas Ruslanas Chomčakas teigė, kad Maskva telkia pajėgas šalia Ukrainos šiaurinių, rytinių ir pietinių sienų.

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSGT) sekretorius Oleksijus Danilovas, trečiadienį paskelbtame interviu komentuodamas situaciją dėl Rusijos pajėgų telkimo netoli Ukrainos sienų, pareiškė, kad šiuo metu vyksta „visų procesų aktyvavimas“, bet patikino, jog Kijevas siekia užkirsti kelią konflikto eskalavimui Donbase.

Kijevo sąjungininkai Vakaruose pareiškė virtinę pareiškimų, perspėjančių Rusiją nesiimti tolesnių veiksmų ir reikalaujančių pasiaiškinimo dėl jos kariuomenės telkimo.

Kremlius nepaneigė informacijos apie karinių pajėgų judėjimą, tačiau patikino, kad Maskva „niekam negrasina“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sėdinti ant nord strem adatos

Sėdinti ant nord strem adatos portretas
karliko prietelka cyptelėjo...

Stazi

Stazi portretas
Tu pirmiausia sustabdyk visiems laikams "Nord Stream 2" statybas. Vel fasistus selps milijardais ginklams?

Anonimas

Anonimas portretas
Vokiska ku.r.va pasirupink kad is Vokietijos butu isvyti Amerikos okupantai. Okupantu ke.k.se nurodines suvereniai Rusijai ka ji turi daryti. Kodel Putinas nepasiuncia Amerikos chalujus ant triju raidziu?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių