A. Merkel sunerimusi dėl Rusijos dalinių judėjimo Ukrainos pasienyje

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pareiškė savo susirūpinimą dėl Rusijos dalinių judėjimo Ukrainos pasienyje, praneša agentūra „Reuters“.

Ji su nerimu stebinti dalinių koncentraciją, sakė A. Merkel ketvirtadienį Berlyne po susitikimo su Lenkijos premjeru Mateuszu Morawieckiu. „Bet koks tolesnis agresyvus elgesys prieš suverenią Ukrainą brangiai kainuotų, tai visiškai aišku“, – pabrėžė kanclerė.

Ji apkaltino Rusiją blokavus ir užsienio reikalų ministrų, ir vyriausybių vadovų susitikimą vadinamuoju Normandijos formatu. Šiame formate Vokietija, Prancūzija, Ukraina ir Rusija kaba apie padėtį prorusiškų separatistų kontroliuojamoje Rytų Ukrainoje. „Tai būtų buvęs geras signalas, kad visos pusės suinteresuotos Ukrainos temos sprendimu“, – kritikavo A. Merkel.

Rusija savo pasienyje su Ukraina sutelkė dalinius. Ukrainos žvalgybos savaitgalio duomenimis, tai daugiau kaip 92 tūkst. kareivių. Rusija esą ruošiasi puolimui iki sausio pabaigos ar vasario pradžios. Rusija tokius planus neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vis laizo putleriui rava,

Vis laizo putleriui rava, portretas
Ir apsimeta sunerimus??

tai

tai portretas
vokiečiams tragedija, kai mato, kad visos šalys daro kažką, kad susigrąžinti iš Ukrainos teritorijas, tai yra ne tik k rusai, bet ir lenkai, vengrai, rumunai, laukia to momento, o tuo tarpu vokiečiai sėdi prispausti JAV kariuomenės ir negali sujudėti dėl Prūsijos

Cha

Cha portretas
Merkelė tik sunerimus, užtat kaip krauna į kelnes iš baimės chocholai !
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių