Migrantų žinutė Britanijai: mūsų nesustabdysite

  • Teksto dydis:

Nepaisant visų Jungtinės Karalystės pastangų stabdyti nelegalią migraciją, į ją ir toliau plūsta pabėgėliais prisistatantys žmonės. Jų pasiryžimas toks tvirtas, kad negąsdina net didžiausia kaina – gyvybė.

Liepą iš žemyninės Europos per Lamanšo sąsiaurį į Angliją atvyko daugiau nelegalų nei bet kada anksčiau, nepadeda nei pasieniečių patruliavimas, nei bandymas atkalbėti gražiuoju – vidaus reikalų ministerija išleido 23 tūkst. svarų sterlingų informacinei kampanijai, nukreiptai į Prancūzijoje esančių stovyklų gyventojus.

„Nestatykite į pavojų savo vaikų gyvybių“, „Čia nėra vietos pasislėpti“, „Mes jus grąžinsime atgal“, – skelbia britų vyriausybės pranešimai socialiniuose tinkluose kurdų, arabų, persų ir puštūnų kalbomis.

Tačiau tokie įspėjimai – naivus bandymas priversti žmones apsigalvoti. Tie, kurie pasiryžę atvykti į JK, skelbia nesustosią. Tai patvirtino „džiunglėmis“ vadinamos pabėgėlių stovyklos Calais (Prancūzija) gyventojai.

„Man reikia patekti į JK. Aš pasiruošęs bet kam, kad ten nusigaučiau. Bandysiu, kol mirsiu“, – taip „Yahoo News“ liepos 29 dieną publikuotame straipsnyje cituojamas 16-metis iš Afganistano.

„Mes žinome, kad kelionė laivu yra pavojinga, bet neturime pasirinkimo. JK yra vienintelis mūsų šansas, ten geriau nei Calais“, – kalba vyras iš Sudano, kuriam parodyti Britanijos vyriausybės informacinės kampanijos šūkiai.

20-metis vyro tautietis irgi pabrėžė, kad mirties baimė jo nesustabdys.

Išraiškingas buvo neįvardijamos kilmės 17-mečio vaikino komentaras.

„Mūsų neįmanoma sustabdyti, mes negalime nutraukti savo kelionių.

Mūsų gyvenimuose buvo ir blogesnių momentų ir mes jau rizikavome savo gyvybėmis, taigi, niekas negali mūsų sustabdyti“, – sakė jis.

Nepaisant tokių pastangų, per paskutinius 5 mėnesius į Angliją atvyko apie 7000 nelegalių migrantų, kurie šalies krantus pasiekia pripučiamomis valtimis.

Žmogaus teisių gynėjai JK vyriausybę ragina padėti pabėgėliams užuot švaisčius pinigus neveiksmingoms reklamoms.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/imigracija/migrantu-zinute-britanijai-musu-nesustabdysite



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaip

Siaip portretas
Anglija ir siaip pajuodus taip kad nieko tokio

Lauris

Lauris  portretas
Taip taip juos reike naikinti kaip tarakonus tuos zmogzudzius babajus

o

o portretas
juos ne stabdyt reikia o naikint kaip tarakonus besiveisiancius erdogano /siltnamyje/ kaip puolamasis ginklas euro dempridurkams kurie patys prsileido buktai darbo jegos patys nenoredami dirbt kaip jav bankininkai tai dabar viskas grizta su kaupu ir dar tokiu merkel bei macron pagalba vysta bespridelas kuris siandien irgi tokiu paciu veikla ki musu dasiryto ir rtasi toliau o demonai juokiasi kartu su erdoganu bei putka su batjka grazu sankciju kauketam fone ir svetku islaikyme kuri nuskrido bidonui kotletuku kept bet neiskepe ,,,,,,,,?;;;;;;
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių