N. Modi žada per 25 metus paversti Indiją išsivysčiusia šalimi

  • Teksto dydis:

Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi (Narendra Modis) pirmadienį pažadėjo per artimiausią ketvirtį amžiaus ištraukti milijonus žmonių iš skurdo ir paversti Indiją išsivysčiusia šalimi, indams minint 75-ąsias nepriklausomybės nuo Didžiosios Britanijos valdymo metines.

Dėvėdamas kreminės spalvos turbaną, išmargintą nacionalinėmis spalvomis, N. Modi pirmadienį kreipėsi į šalį iš XVII amžiuje pastatyto Mogolų imperijos laikų Raudonojo forto Naujajame Delyje. Savo kreipimėsi premjeras pabrėžė, jog pasaulis tikisi, kad Indija padės spręsti visuotines problemas.

Pasak N. Modi, per pastaruosius 75 metus Indija patyrė ir pakilimų, ir nuosmukių, bet atkakliai kovojo su visais sunkumais. Jis taip pat paprašė tautiečių atsikratyti visų kolonijinio mąstymo pėdsakų.

Vyriausybės vadovas pridūrė, kad Indija vadovausis savarankiškumo idealais ir tarptautinės partnerystės dvasia, kad pasiektų aukštumų mokslo ir technologijų srityje, sukurtų ištisas pramonės šakas ir užtikrintų maisto bei energijos tiekimo saugumą.

Anot N. Modi, į šalį plūsta milijardinės investicijos, paverčiančios ją didžiuliu gamybos centru.

Delio pastangos jau leido 1,4 mlrd. gyventojų turinčiai šaliai įsitvirtinti tarp valstybių, pirmaujančių informacinių technologijų, farmacijos, kosmoso tyrinėjimo ir civilinės branduolinės energetikos srityse.

Pasak N. Modi, milijonai indų minėjo 75-ąsias nepriklausomybės metines ir trims dienoms prie savo namų ir įmonių iškėlė valstybines vėliavas pagal vyriausybės kampaniją, skirtą „pažadinti patriotizmo dvasią kiekvienoje širdyje“.

Tuo metu Indijos parlamentas, prezidentūra, nacionaliniai paminklai ir kitos valstybinės įstaigos buvo apšviestos įvairiomis spalvomis.

Tačiau pagrindinė opozicinė Kongreso partija (INC) apkaltino M. Modi vyriausybę, kad ši per iškilmes nepaliko vietos opozicijos vaidmeniui.

„Istorinėje centrinėje parlamento salėje vyko specialios ceremonijos, skirtos Indijos nepriklausomybės 25-osioms, 50-osioms ir 60-osioms metinėms paminėti“, – sakė INC atstovas Jairamas Rameshas (Džairamas Ramešas).

Deja, nieko panašaus nebuvo surengta minint 75-ąsias metines, kurios buvo paverstos proga pašlovinti Visažinį.

„Deja, nieko panašaus nebuvo surengta minint 75-ąsias metines, kurios buvo paverstos proga pašlovinti Visažinį“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje N. Modi.

Minint Indijos nepriklausomybės dieną, JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) pareiškė, kad abi šalys yra nepakeičiamos partnerės, suvienytos bendro įsipareigojimo laikytis teisės viršenybės principų ir skatinti žmogaus laisvę bei orumą.

J. Bidenas teigė esąs įsitikinęs, kad „abi šalys ir toliau kartu gins taisyklėmis grindžiamą tvarką; skatins didesnę taiką, gerovę ir saugumą mūsų žmonėms; puoselės laisvą ir atvirą Indijos ir Ramiojo vandenynų regioną; kartu spręs iššūkius, su kuriais susiduriame visame pasaulyje“.

Delis ir Vašingtonas pastaruoju metu plečia savo partnerystę saugumo srityje, tvyrant susirūpinimui dėl augančios Kinijos įtakos regione.

Tačiau savo 80 minučių trukmės kalboje N. Modi neužsiminė apie įtemptus Indijos ryšius su artimiausiais kaimynais Pakistanu ir Kinija, taip pat nekalbėjo apie jokius žingsnius santykiams gerinti.


Šiame straipsnyje: Narendra ModiIndijapremjeras

NAUJAUSI KOMENTARAI

visokeriopos SĖKMĖS --iš pelenų kylančiai Indijos TAUTAI !-

visokeriopos SĖKMĖS --iš pelenų kylančiai Indijos TAUTAI !- portretas
tikiu, JIEMS pavyks a t s i k r a t y t i šimtmečius ALINANČIŲ vakarų parazitinių engėjų, jiems p a v y z d į rodo KINIJA, kaip sparčiai kyla jų gyvenimo GEROVĖ. - Neprošal būtų ir Lietuvos žmonėms - pasekti ŠIŲ valstybių ryžtu - a t s i k r a t a n t KGB-tais Lietuvoje,kurie nuo pat NEPRIKLAUSOMYBĖS užgožė žmonių LAISVĘ ir lyg ERKĖS , pastoviai s i u r b i a gyvenimo syvus

Anonimas

Anonimas portretas
Dar vienas indu anekdotas :D

tik

tik portretas
??? kiek ja m bus metu tuomet ? gal sis /jogas/ nemirtingas ? tuomet viskas okey ===
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių