Naujajam Tailando karaliui pagarbą atidavė atsiklaupę drambliai

  • Teksto dydis:

Vienuolika baltai dažytų dramblių su išpuoštomis iltimis antradienį buvo atvesti prie Bankoko Didžiųjų rūmų, kad atiduotų pagarbą naujai išrinktam Tailando karaliui.

Šimtai dramblių prižiūrėtojų, apsirengusių karališkos geltonos spalvos drabužiais sugiedojo karališkąjį himną ir kartu su drambliais atsiklaupė priešais karaliaus Maha Vajiralongkorno (Maha Vačiralongkono) portretą.

Išvakarėse, baigiantis karūnavimo ceremonijoms, tūkstančiai Tailando gyventojų susirinko pažiūrėti ir pasveikinti rūmų balkone pasirodžiusius ir jiems pamojavusius karalių su šeima.

Iš visos šalies suvežti drambliai riaumojo ceremonijos pabaigoje. Jie taip pat pozavo grupinėms nuotraukoms.

„Džiaugiuosi dėl Jo Didenybės, kad visi jam rodo pagarbą, pagarbą jam parodė net drambliai. Ir jie taip gerai tai padarė“, – džiaugėsi vienas iš renginio dalyvių Phurapornas Gorgerdas (Furapornas Gorgerdas).

Tailandiečiams baltas dramblys simbolizuoja karališkąją galią, iki 1917 metų dramblys buvo pavaizduotas šalies nacionalinėje vėliavoje. Dramblių nebūna visai baltų, todėl kartais tamsesnės jų odos dėmės būna pašviesinamos dažais.

Maha Vajiralongkornas sostą paveldėjo iš 2016 metais mirusio savo tėvo karaliaus Bhumibolo Adulyadejo (Pumipono Adunjadeto), karaliavusio beveik septynis dešimtmečius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Na kai su elektra arba metaliniais strypais baksnoji, tai ir vartytis gyvūnas pradėtų... apsimeskim, kad niekas nesuprato kokiais budais tai buvo pasiekta ir drambliai patys taip sugalvojo... ar tikrai reikia žavėtis žiauriu elgesiu su gyvūnais pasekme?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių