Naujas smūgis B. Johnsonui: atsistatydino dar du vyriausybės nariai

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) trečiadienį patyrė naują smūgį – atsistatydino dar du jo vyriausybės nariai.

Vaiko ir šeimos reikalų sekretorius Willas Quince'as (Vilas Kvinsas) sakė „neturintis kito pasirinkimo, tik įteikti savo atsistatydinimo raštą“, o jaunesnioji transporto ministrė Laura Trott (Lora Trot) nurodė pasitraukianti trūkstant pasitikėjimo vyriausybe.

Britų vyriausybę krečiant virtinei skandalų, antradienį netikėtai atsistatydino sveikatos apsaugos sekretorius Sajidas Javidas (Sadžidas Džavidas) ir iždo kancleris Rishi Sunakas (Rišis Sunakas). Abu jie sakė nebegalintys toleruoti skandalų kultūros B. Johnsono vyriausybėje.

Apie jų pasitraukimą buvo paskelbta kelios minutės po ministro pirmininko atsiprašymo už tai, kad jis vyriausiojo drausmintojo pavaduotoju paskyrė įtakingą konservatorių Chrisą Pincherį (Krisą Pinčerį), praėjusią savaitę atsistatydinusį dėl kaltinimų privačiame klube „per daug“ išgėrus ir grabinėjus du vyrus.

B. Johnsonas žada toliau dirbti JK ministro pirmininko poste

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas trečiadienį pažadėjo toliau dirbti šiame poste, nors per 24 pastarąsias valandas iš vyriausybės atsistatydino keliolika parlamentarų, įskaitant du svarbius sekretorius.

„Ministro pirmininko darbas sunkiomis aplinkybėmis, kai duotas didžiulis mandatas, yra tęsti ir būtent tai darysiu“, – per savaitinį ministro pirmininko atsakinėjimą į klausimus Bendruomenių Rūmuose pareiškė B. Johnsonas, jau praėjusį mėnesį vos atlaikęs balsavimą dėl nepasitikėjimo.

Jis bando išlikti valdžioje jo vyriausybę supurčius dviejų svarbių sekretorių atsistatydinimui.

Iš viso per pastarąją parą atsistatydino 16 vyriausybės narių, praneša britų transliuotojas BBC.



NAUJAUSI KOMENTARAI

B. Johnsonas

B. Johnsonas portretas
yra visiškas Lopas. Negaila šito padaro. But gerai, kad musu uteleti ministrai atsistatydintu patis nes kitaip juos žmones ant šakiu išneš...

pensininkė

pensininkė portretas
o kad mūsų ministrai taip atsistatydintų, bet mūsiškių nei su pagaliu neišmuši

Borkai atejo pipiec su skambuciais

Borkai atejo pipiec su skambuciais portretas
gales dabar perst y trusikus su gelytem .....ir ieskot rusisko ,,,novicioko,, kaip teresele mei -savoj siknasklej...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių