A. Navalnas: kova už Rusiją yra „ilgas maratonas“

Kalintis Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas antradienį pareiškė, kad kova už demokratinę Rusija bus ilgas procesas, opozicijai kaltinant valdžią suklastojus parlamento rinkimų rezultatus.

Savo žinutėje iš kalėjimo balsingiausias Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikas gyrė tuos, kurie ėmėsi taktinio balsavimo, siekdami susilpninti valdančiąją partiją, tačiau pareiškė, kad rinkimų rezultatai buvo pavogti.

Praėjusią savaitę Rusijoje tris dienas vyko balsavimas parlamento rinkimuose. Jie buvo surengti po precedento neturinčio susidorojimo su politiniais kitaminčiais, įskaitant A. Navalno apnuodijimą ir įkalinimą.

Prieš rinkimus atliktos visuomenės apklausos rodė rekordiškai smukusį valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ populiarumą.

Tačiau V. Putino partija vis tiek paskelbė gavusi du trečdalius balsų žemuosiuose parlamento rūmuose.

A. Navalnas paragino savo rėmėjus tęsti kovą.

„Mes turime vieną šalį, kur begyventume“, – pareiškė 45 metų A. Navalnas savo paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“, kurią prižiūri jo komanda.

„Ir kova už ją yra ne sprintas, o ilgas ir sunkus maratonas“ – pridūrė jis.

A. Navalnas ragino savo šalininkus palaikyti tuos kandidatus, kurie rinkimuose galėtų nugalėti „Vieningosios Rusijos“ atstovus. Dauguma tokių buvo Komunistų partijos kandidatai. Rinkimų rezultatai rodo, kad jo siūlyta „išmaniojo balsavimo“ taktika turėjo tam tikros įtakos.

Nepaisant pranešimų apie masinį balsų klastojimą „Vieningoji Rusija“ šįkart surinko 49,8 proc. balsų, lyginant su 2016 metų rinkimuose turėtais 54,2 procento. Tuo metu parama Komunistų partijai išaugo nuo 13,3 proc. iki 18,9 procento.

A. Navalnas pareiškė, kad rinkimai buvo „pavogti“, ir pagyrė „išmaniojo balsavimo“ kampaniją, pavadindamas ją „didele sėkme“.

Pagrindinis šios kampanijos pasiekimas – žmonės suprato, kad „Vieningoji Rusija“ nebeturi visuomenės paramos ir turėjo klastoti rinkimų rezultatus, kad liktų valdžioje, pridūrė jis.

2011 metais kaltinimai dėl rinkimų rezultatų klastojimo sukėlė didžiulius protestus, kuriems vadovavo A. Navalnas. Šių metų sausį opozicionierius buvo sulaikytas ir įkalintas dėl kaltinimų sukčiavimu senoje byloje po to, kai per plauką liko gyvas po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Dėl šio apnuodijimo jis kaltina Kremlių. Pastarasis jam metamus kaltinimus neigia.

Pirmadienio vakarą keli šimtai žmonių atsiliepė į Komunistų partijos narių raginimą susirinkti Maskvos centre protestuoti prieš rinkimų rezultatus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Poh

Poh portretas
Sėdi ir tegul sėdi toliau..

Tas, \\\\\.../////

Tas,   \\\\\...///// portretas
kriminalinis nusikaltėlis nori papulti į valdžią vogimui.Rusija tokį turi.

Hihi_

Hihi_  portretas
AnaliniS analinis analiniSss_gandonAss
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių