A. Navalnas ragina per Rusijos parlamento rinkimus paremti komunistus

Kalinamas Rusijos opozicionierius Aleksejus Navalnas trečiadienį paragino rinkėjus paremti Komunistų partijos kandidatus per ateinantį savaitgalį vyksiančius parlamento rinkimus, siekiant susilpninti Kremliui palankius kandidatus.

Valstybės Dūmos rinkimai, kuriuos, kaip prognozuojama, lengvai laimės valdančioji partija „Vieningoji Rusija“, rengiami po beprecedenčio susidorojimo su valdžios aršiausiais kritikais, kurių dauguma buvo įkalinti ar priversti palikti šalį.

A. Navalno bendražygiai taip pat ragina šalininkus laikytis „išmaniojo balsavimo“ taktikos – balsuoti už kandidatus, galinčius išstumti prokremliškus politikus.

Dauguma – beveik 140 – iš 225 vadinamųjų alternatyvių kandidatų į parlamentą, kuriuos trečiadienį įvardijo A. Navalno sąjungininkai, balotiruojasi pagal Komunistų partijos sąrašą.

Lietuvoje dirbantis artimas A. Navalno bendražygis Leonidas Volkovas pareiškė, kad „išmanųjį balsavimą“ pasitelksiantys rusai iš esmės atiduos savo balsą kalinamam Kremliaus kritikui.

„Dabar, balsuodami taip, kaip pataria „Išmanusis balsavimas“, turite galimybę balsuoti už Aleksejų Navalną“, – parašė L. Volkovas susirašinėjimo platformoje „Telegram“.

A. Navalno komanda išskyrė 1 234 pretendentus, užsiregistravusius žemųjų parlamento rūmų ir vietos valdžios rinkimams, teigdama, kad jie turi daugiausiai šansų įveikti su Kremliumi siejamus kandidatus.

Sostinėje Maskvoje opozicionieriaus sąjungininkai rekomenduoja balsuoti už Komunistų partijos kandidatus 11 iš 15 apygardų.

Visos šalies mastu parengtame sąraše taip pat yra beveik 50 kairiosios pakraipos partijai „Teisingoji Rusija“ atstovaujančių kandidatų pavardžių bei 20 Vladimiro Žirinovskio ultranacionalistinės vadovaujamos Liberalų demokratų partijos atstovų pavardžių.

Remiantis apklausomis, prieš rinkimus, vyksiančius nuo penktadienio iki sekmadienio, mažiau nei 30 proc. rinkėjų žada balsuoti už „Vieningąją Rusiją“, kuri dominuoja parlamente ir, kaip manoma, mechaniškai tvirtina Kremliaus politiką.

„Pergalė prieš „Vieningąją Rusiją“ būtų dar vienas žingsnis siekiant iškovoti laisvę Navalnui“, – tviteryje parašė jo atstovė spaudai Kira Jarmyš.

Sausį A. Navalnas buvo sulaikytas, vėliau jo politiniai biurai ir kovos su korupcija organizacija Rusijoje buvo paskelbti „ekstremistiniais“ ir uždrausti.

Paskui rusų žiniasklaidos priežiūros institucija užblokavo dešimtis su A. Navalnu susijusių tinklapių, įskaitant jo svetainę, skirtą taktiniam balsavimui.

Tarnyba „Roskomnadzor“ taip pat pradėjo spausti IT milžines „Google“ ir „Apple“, reikalaudama pašalinti A. Navalno „Išmaniojo balsavimo“ programėles.

Vis labiau nepopuliaria tampanti valdančioji partija per pastaruosius kelerius metus dėl „išmaniojo balsavimo“ neteko nemažai mandatų vietos valdžios rinkimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Politika yra meshlas --ilindai ir jau apsitepes.. ....O kokiu pusgalviu reikia buti ,,kad vis ant liezuvio Landzbergi liuliuoti?/ Nejaugi taip saldus tas vardas ,,?raskite ka nors naujo.[[V.L jau seniai pasitraukes is politikos.]]

>>>KĄ Į TAI.... \\\\\.../////

>>>KĄ Į TAI....  \\\\\...///// portretas
>>>Skubi ir neatidėliotina.

Nu,

Nu, portretas
Vot tep.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių