Pereiti į pagrindinį turinį

Neįmanoma misija

2008-12-30 09:00

Iki sausio 1 d., kai "Gazprom" žada nutraukti dujų tiekimą Ukrainai, liko vos viena diena. Gelbėti padėties į Maskvą dar sekmadienį atvyko Aukščiausiosios Rados pirmininkas Volodymyras Lytvynas.

Vakar V.Lytvynas buvo susitikęs su Rusijos Federalinio susirinkimo rūmų vadovais Borisu Gryzlovu ir Sergejumi Mironovu. "Mes kalbėsimės apie tai, ką gali padaryti parlamentas, kad Ukrainos ir Rusijos santykiai pajudėtų iš įšalo taško", – pareiškė V.Lytvynas vizito išvakarėse. Jis taip pat planavo vesti derybas su aukščiausiais šalies pareigūnais – Dmitrijumi Medvedevu ir Vladimiru Putinu.

Analitikai nedrįso prognozuoti, ar V.Lytvyno misija Maskvoje bus sėkminga. Mat be pinigų, mainais į dujas Rusija galėjo paprašyti pratęsti Rusijos karinio jūrų laivyno bazės Sevastopolyje nuomos terminą. Iš Sevastopolio Rusijos laivynas turi išplaukti 2017 m.

Derėtis dėl pigesnių dujų į Maskvą neseniai buvo atvykęs Baltarusijos lyderis Aleksandras Lukašenka. Jam pavyko susitarti, kad kitąmet dujos Baltarusijai būtų tiekiamos 2,5 karto pigiau. Iki šiol Minskas mokėjo 120 JAV dolerių (294 litų) už 1 tūkst. kub. m.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų