Nepaisant aštrėjančios epidemiologinės situacijos, Prancūzija neketina uždaryti mokyklų

Nepaisant vėl pablogėjusios koronaviruso padėties Prancūzijoje, šalies mokyklos liks atviros moksleiviams. Mokslinė taryba antradienį rekomendavo prezidentui Emmanueliui Macronui mokyklų uždarymo imtis tik kaip „paskutinės priemonės“.

E. Macronas nuo trečiadienio su vyriausybe spręs dėl griežtesnių priemonių pandemijai suvaldyti. Padėtis ypač sudėtinga pirmiausiai Paryžiaus regione.

Sausį E. Macronas nepaisė ekspertų rekomendacijų paskelbti keturių savaičių griežtą karantiną su judėjimo ribojimais visoje šalyje. Vietoj to vyriausybė paliko atviras daugumą parduotuvių ir mokyklų ir visas viltis dėjo į komendanto valandą nuo 18.00 val.

Dabar daugelis ligoninių vėl skambina pavojaus varpais, ypač Paryžiaus regione Il-de-Franse. Šią savaitę apie šimtą intensyvios terapijos skyriaus pacientų iš čia bus perkelti į kitus regionus ir į užsienį. Tankiai apgyvendintoje teritorijoje, kurioje gyvena 12 mln. žmonių, naujų atvejų skaičius, tenkantis 100 000 gyventojų per septynias dienas, viršijo 400. Tai beveik dvigubai daugiau nei šalies vidurkis. Il-de-Fransas yra ir ekonominis Prancūzijos centras.

Prancūzijos Rivjeroje ir prie Lamanšo praėjusiomis savaitėmis jau buvo paskelbti judėjimo ribojimai savaitgaliais, panašių priemonių dabar gali būti imtasi ir Paryžiaus regione. Iki šiol tam priešinosi Paryžiaus merė Anne Hidalgo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių