Norvegijos įmonė stabdo keliones dėl viename laivų fiksuojamo viruso protrūkio

Norvegijos kruizinių laivų ir krovinių bendrovė „Hurtigruten“ pirmadienį paskelbė laikinai stabdanti keliones savo trimis kruiziniais laivais, viename jų užfiksavus COVID-19 protrūkį.

Tokio žingsnio nuspręsta imtis po to, kai bendrovės valdomame „MS Roald Amundsen“ laive 36 įgulos nariams ir 5 svečiams buvo patvirtinta COVID-19 infekcija, laivui penktadienį prisišvartavus Norvegijos Trumsės uostamiestyje.

„Atsižvelgus į pastaruoju metu visame pasaulyje išaugusį naujų COVID-19 atvejų skaičių, vienintelis atsakingas žingsnis yra sustabdyti visas keliones iki tol, kol būsime visiškai užtikrinti, kad veiklą galime vykdyti atitikdami valdžios institucijų reikalavimus“, – pranešime sakė generalinis bendrovės direktorius Danielis Skjeldamas.

Žingsnis paveiks tris kruizinius laivus – „MS Roald Amundsen“, „MS Fridtjof Nansen“ ir „MS Spitsbergen“.

Bendrovė teigė, kad artimai bendradarbiauja su Norvegijos visuomenės sveikatos institutu.

Norvegijos policija pranešė, kad vykdo tyrimą, kuriuo sieks nustatyti, ar „MS Roald Amundsen“ denyje galėjo būti įvykdyta užkrečiamųjų ligų pažeidimų.

Laivui dar nepaskelbus apie koronaviruso protrūkį, kai kuriems keleiviams denį buvo leista palikti – kilo baimių, kad Trumsėje ir kitose vietose gali kilti naujų protrūkių.

Testų rezultatų laukia daugiau nei 380 laivo keleivių, pranešė transliuotojas NHK.

Sveikatos institutas savaitgalį teigė, kad infekcijos siejamos su liepos mėnesį vykusiais dviem kruizais aplink Norvegijai priklausantį Arkties vandenyne esantį Svalbardo salyną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių