Pereiti į pagrindinį turinį

Nuogas kelias iš krizės

2009-07-18 23:59
Išvada: bendrovė "Onebestway" ragina visus padaryti panašų eksperimentą, bet patys kartoti jo nežada.
Išvada: bendrovė "Onebestway" ragina visus padaryti panašų eksperimentą, bet patys kartoti jo nežada. / "Virgin TV" nuotr.

Viena Didžiosios Britanijos rinkodaros bendrovė pasirinko ypač neįprastą būdą darbo rezultatams pagerinti. Vieną dieną beveik visi įmonės darbuotojai biure buvo nuogi, o praėjusią savaitę juos išvydo visa šalis.

Verslo psichologo atradimas

Ekonomikos krizė tęsiasi ir verslininkai imasi pačių fantastiškiausių būdų, kad nebankrutuotų. Viena tokių bendrovių – "Onebestway" iš Niukaslo.

Nors įmonė jau turi 10 metų įdirbio, o tarp klientų – tokie gigantai kaip "Audi", ekonominis sunkmetis jos neaplenkė. Bendrovė atleido šešis darbuotojus, bet reikalai blogėjo toliau ir jau atrodė, kad bankroto nepavyks išvengti.

Tačiau prieš pakeldamas rankas aukštyn, "Onebestway" vadovas Mike'as Owenas kreipėsi į verslo psichologą Davidą Taylorą.

Įdėmiai išanalizavęs padėtį, jis pasiūlė neįprastą idėją: išrengti visus įmonės darbuotojus tam, kad pagerintų santykius tarp jų ir tuo pačiu darbo rezultatus.

Suteikia pasitikėjimo

Pasak D.Tayloro, nuogiems darbuotojams niekas netrukdys ir jie galės atvirai tarpusavyje pasikalbėti.

"Tai galima padaryti tik po ilgų apmąstymų. Šis metodas atrodo keistas, tačiau labai produktyvus. Jis suteikia daugiau pasitikėjimo savimi ir kitais žmonėmis, kurie tave supa", – kalbėjo Italijos dienraščiui "Corriere della Sera" D.Tayloras.

"Būtina suprasti, kad tai verslo strategija. Svarbiausia – ne būti nuogiems, o patogiai jaustis bendraujant su kitais ir užmegzti ryšį, kuris veda bendrovę pirmyn", – sakė D.Tayloras.

"Tai nuostabu"

Nors ir kokia absurdiška ši mintis atrodė, "Onebestway" nusprendė pabandyti. Pasiruošimas "Nuogam penktadieniui" buvo nervingas ir truko visą savaitę.

"Visą savaitę ruošėmės su psichologu "Nuogam penktadieniui", – sakė bendrovės vadovas M.Owenas.

D.Tayloras darbuotojams davė tam tikras užduotis, kad sumažintų įtampą. Iš pradžių jie turėjo nufotografuoti kokią nors savo kūno dalį. Tada nupiešti nuogą modelį, o galiausiai išsirengti iki Ievos ir Adomo kostiumų. Tiesa, tai nebuvo privaloma.

Tačiau beveik visi "Onebestway" darbuotojai visiškai išsirengė, išskyrus vieną vyrą ir moterį.

"Kai kurie žmonės buvo visiškai nuogi, bet kiti – su batais ir kojinėmis arba apatiniais. Tai priklausė nuo to, kaip jie patogiai jaučiasi", – sakė M.Owenas.

"Mūsų niekas nevertė. Jei norėjome, galėjome ateiti apsirengę arba tik su apatiniais. Bet man patinka mano kūnas ir aš jo nesigėdiju, – pasakojo dienraščiui "The Sun" 23 metų vadybininkė Sam Jackson. – Visi esame gražūs, nepaisant to, ar esame stambūs, ar liesi."

Tiesa, ji prisiminė, kad iš pradžių buvo labai nejauku, bet kai atsisėdau prie savo darbo stalo, viskas susidėliojo į vietas.

"Tai nuostabu. Kai galime vienas kitą matyti nuogus, nėra jokių barjerų, – kalbėjo S.Jackson. – Atradome, kad būdami nuogi galime kalbėtis tarpusavyje nuoširdžiau ir nuo to laiko reikalai bendrovėje labai pagerėjo."

Rezultatai – puikūs

Eksperimentu liko patenkintas ir "Onebestway" vadovas M.Owenas. Mat išties pradėjo augti firmos pajamos ir į darbą buvo priimti du nauji darbuotojai.

Tačiau labiausiai įgyvendinta idėja patenkintas jos autorius.

"Paraginti įmonės darbuotojus apsinuoginti – tai pati kraštutiniausia technika, kokią esu naudojęs. Gali atrodyti keista, bet ji veikia. Tai didžiulio pasitikėjimo savimi ir kitais išraiška", – jau kitam laikraščiui teigė įžymybe tapęs verslo psichologas.

"Onebestway" vadovas ragina visus padaryti panašų eksperimentą: "Ši patirtis suteikė impulsą, kuris mums buvo būtinas."

"Daugelis žmonių galvos, kad mes visiškai išprotėjome, bet tai išties išlaisvino. <...> Mus tai sujungė ir iš pagrindų pakeitė darbo eigą, – gyrėsi 40-metis direktorius M.Owenas ir pridūrė: – Ar mes tai darysime dar kartą? Ne, bet dėl to, kad jau išmokome šias pamokas. Esame patenkinti tuo, ką padarėme."

Šis eksperimentas buvo atliktas ir nufilmuotas dar balandį ir praėjusią savaitę parodytas per britų kabelinę televiziją "Virgin 1".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų