Pereiti į pagrindinį turinį

Padarė karjerą

2010-12-15 23:59

Vienas iš dešimties Rusijos šnipų, kuriuos vasarą deportavo Jungtinės Valstijos, buvo priimtas dirbti aukšto rango konsultantu Rusijos valstybinėje naftos bendrovėje "Rosneft", kaip pranešė verslo dienraštis "Komersant".

Priemonė – seksas

Pasak leidinio, moterys vykdo Kremliaus užsakymus: sugundo diplomatus ir politikus, išgauna iš jų paslaptis, susijusias su Jungtinės Karalystės prekybos ryšiais ir šalies gynyba. Pati geriausia priemonė tai pasiekti – seksas.

Šią "meilės tinklų" taktiką nuo seno naudojo sovietinė KGB, o jos įpėdinė Rusijos federalinė saugumo tarnyba perėmė tradicijas. Tai įrodo britų slaptųjų tarnybų kaltinimai Jekaterinai Zatuliveter. Bendruomenių rūmų Gynybos komiteto nario, liberalo demokrato Mike'o Hancocko biuro darbuotoja išties yra slapta Rusijos žvalgybos agentė, kaip tvirtina Didžiosios Britanijos slaptosios tarnybos MI-5 pareigūnai.

Verbavo A.Chapman

"Sunday Express" šaltinių MI-5 teigimu, būtent visame pasaulyje pagarsėjusi ir iš JAV deportuota Rusijos šnipė Anna Chapman užverbavo J.Zatuliveter. Rusijoje sekso simboliu tapusi moteris užverbavo ne tik ją, bet ir sukūrė visą patrauklių šnipių tinklą.

Esą A.Chapman iki 2006 m., kol gyveno Didžiojoje Britanijoje, susidraugavo su dviem dešimtimis studenčių iš Rusijos ir kitų buvusių SSRS respublikų, tarp jų – Armėnijos, Baltarusijos. 28-erių gražuolė pažindinosi su jomis Londono naktiniuose klubuose.

"A.Chapman – šiuolaikinė Mata Hari. Jos gundanti išvaizda ir žavesys, kuris vyrus paverčia bejėgiais, padėjo jai užmegzti santykius su verslininkais ir diplomatais, – pasakojo MI-5 šaltinis. – Dar iki pervažiuojant iš Londono į Niujorką, jai buvo duotas įsakymas sukurti šnipų tinklą, kurį sudarytų panašios moterys, t. y. tos, kurios moka pasinaudoti savo seksualumu.

Mums žinoma, kad ji susipažino mažų mažiausia su dviem dešimtimis moterų. Būtinas reikalavimas – moteriško patrauklumo, gerų smegenų ir mokėjimo pasinaudoti savo moteriškais kerais, kad išgautų paslaptis iš savo gerbėjų, derinys.

Kažkuo panašios istorijos

MI-5 iš naujo kreipėsi į JAV federalinių tyrimų biurą, kad dar kartą būtų peržiūrėti A.Chapman telefoniniai pokalbiai. Įtariama, kad ji galėjo skambinti savo agentėms iš buto Jungtinėse Valstijose.

Moteris į Didžiąją Britaniją atvyko 2001 m. ir ištekėjo už brito Alexo Chapmano. 2006 m. ji išsiskyrė ir išvyko į JAV. Šių metų vasarą ji su dešimčia Rusijos šnipų buvo deportuoti iš Jungtinių Valstijų. Didžiosios Britanijos žvalgybininkai mano, kad šiuo metu A.Chapman dėsto šnipų mokykloje netoli Maskvos. Tiesa, oficialiai ji darbuojasi bendrovėje "Fondservisbank".

J.Zatuliveter istorija labai primena A.Chapman bylą. Jos abi kilusios iš Kaukazo, abi patrauklios ir pasiruošusios tuo pasinaudoti.

Nuo 2008 m. J.Zatuliveter, kuriai dabar 25 metai, dirbo pas britų parlamentarą M.Hancocką, kuris dažniausiai įdarbindavo merginas trumpais sijonais. M.Hancockas atlieka vieną pagrindinių vaidmenų parlamento Gynybos komitete. Jam ne kartą teko analizuoti Didžiosios Britanijos branduolinės ginkluotės klausimą ir svarstyti kitus delikačius gynybos klausimus. Todėl J.Zatuliveter galėjo prieiti prie daugelio konfidencialių dokumentų.

Ji buvo areštuota prieš daugiau nei savaitę ir greičiausiai bus deportuota, nors jos viršininkas M.Hancockas tikina, kad mergina nekalta.

Laikraštis, remdamasis šaltiniais iš "Rosneft", nurodė, kad Andrejus Bezrukovas, kuris Jungtinėse Valstijose naudojosi Donaldo Howardo Heathfieldo vardu, dirbs šios bendrovės prezidento Eduardo Chudainatovo patarėju. Manoma, kad jis vėliau gali būti paskirtas "Rosneft" viceprezidentu tarptautiniams projektams.

Rusijos premjeras Vladimiras Putinas ištesėjo savo pažadus surasti darbą Jungtinėse Valstijose vasarą suimtiems šnipams ir užtikrinti jiems "linksmą ir ryškų gyvenimą". V.Putinas, kuris anksčiau pats buvo Sovietų Sąjungos žvalgybos agentas, susitiko su dešimčia demaskuotų "miegančių agentų", kai jie liepą grįžo į Rusiją. Premjeras su šnipais sudainavo patriotinę dainą ir pažadėjo užtikrinti jiems laimingą ateitį tėvynėje.

"Jie dirbs – esu tikras, jie dirbs deramose vietose. Neabejoju, kad jų gyvenimas bus įdomus ir ryškus", – premjeras sakė po šio susitikimo.

Kaip rašo "Komersant", A.Bezrukovas į JAV atvyko 1999 m. Jis apsigyveno Bostone ir pradėjo dirbti konsultacijų firmoje "Global Partners Inc.", 2006 m. jis įkūrė nuosavą konsultacijų bendrovę.

A.Bezrukovas buvo sulaikytas drauge su kitais dešimt Rusijos žvalgybos darbuotojų birželio 27 d. pagal kaltinimą darbu užsienio žvalgybai, visų pirma – Užsienio žvalgybos tarnybai. Jiems buvo inkriminuojamas mėginimas gauti duomenų apie JAV branduolinę ginkluotę, politiką dėl Irano, apie Centrinės žvalgybos valdybos vadovus ir Kongreso narius.

Šie "miegantys agentai", iš kurių daugelis Jungtinėse Valstijose slapta dirbo daugelį metų, buvo grąžinti į Rusiją per sensacingą apsikeitimo šnipais operaciją, kai Maskva į Vakarų šalis išsiuntė keturis nuteistus slaptuosius agentus.

V.Putinas šį mėnesį sakė televizijai CNN, kad demaskuoti šnipai "nepadarė jokios žalos Jungtinių Amerikos Valstijų interesams", ir pridūrė, kad jie buvo įpareigoti teikti informaciją tik "krizių laikotarpiais".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų