Pereiti į pagrindinį turinį

Pamokas nutraukė tragedija

2008-11-10 09:00
Pamokas nutraukė tragedija
Pamokas nutraukė tragedija / „Reuters" nuotr. Griuvėsiai: nevilties apimti tėvai skubėjo į nelaimės vietą ieškoti savo vaikų.

Haityje per pamokas sugriuvęs mokyklos pastatas palaidojo 82 žmones. Gelbėtojai naktį į šeštadienį griuvėsiuose ieškojo likusių vaikų.

Nelaimė įvyko lūšnynų rajone, sostinės Port o Prenso pakraštyje esančiame Petjonvilyje. Trijų aukštų mokyklos "La Promesse" pastatas betono luitų krūva virto maždaug 10 val. vietos laiku, kai vyko pamokos. Griuvėsiai palaidojo daug žmonių, be to, buvo sugriauti ar apgadinti penki šalia buvę namai.

Prieš nelaimę buvo statomas dar vienas mokyklos aukštas. "Šį rytą radome klasę su 21 žmogumi viduje – moksleiviais ir jų mokytoja. Visi jie žuvo", – tragedijos vietoje šeštadienį sakė Haičio prezidentas Rene Prevalis.

Ant griuvėsių krūvos dirbo dešimtys žmonių, kurių veidus dengė pilkas cemento dulkių sluoksnis. Visur girdėjosi šauksmai – šaukė po griuvėsiais įkalinti dar gyvi vaikai ir mokytojai, taip pat – savo vaikų karštligiškai ieškantys tėvai.

Sielvartaujanti Marie Flore sakė neturinti jokių žinių apie tris savo vaikus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų