Pereiti į pagrindinį turinį

Pavėluotas teisingumas

2008-12-18 09:00

Prieš 27 metus Jungtinėse Valstijose įvykdytos žmogžudystės autorius išaiškintas tik dabar. Policija paskelbė, kas 1981 m. nužudė 6 metų Adamą Walshą, garsaus televizijos tikrų nusikaltimų šou "America's Most Wanted" vedėjo Johno Walsho sūnų.

Dar kartą nuodugniai išanalizavusi turimus įrodymus Floridos policija paskelbė, kad vienintelis realus įtariamasis yra Ottisas Toole'as. Šis maniakas žudikas, kelis kartus pripažinęs kaltę, bet vėliau savo žodžių išsižadėjęs, 1996 m. mirė kalėjime.

A.Walshas dingo 1981 m., kai su motina lankėsi parduotuvėje. Vėliau policija kanale aptiko vaiko galvą. Kūnas taip ir nebuvo rastas.

Berniuko tėvas su kitais šeimos nariais antradienį dalyvavo policijos surengtoje spaudos konferencijoje ir teigė esantys dėkingi, kad byla baigta. "Mums reikėjo žinoti ir šiandien mes žinome, – sakė J.Walshas. – Nežinia buvo kankynė, bet ta kelionė jau baigėsi."

Po karštligiškų bandymų siekti teisingumo dėl dingusio sūnaus ir policijai prastai tiriant šią bylą, J.Walshas 1988 m. pradėjo vesti laidą "America's Most Wanted" bandydamas atkreipti visuomenės dėmesį į dingusių vaikų bylas.

Tragiška A.Walsho istorija paskatino JAV teisėsaugą imtis naujų priemonių ieškant dingusių vaikų. Jų nuotraukos imtos spausdinti ant pieno pakelių, įrengtos "karštosios" telefono linijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų