Pekinas: Honkongo prioritetas – nubausti smurtautojus

Kinija pirmadienį pareiškė, kad Honkongo pagrindinis prioritetas yra „nubausti smurtinių ir neteisėtų veiksmų“ kaltininkus, ir išreiškė paramą miesto vyriausybei po dar vieno protestų savaitgalio.

Kinijos valstybės tarybos Honkongo ir Makao reikalų biuro atstovas Yang Guangas (Jang Guangas) išreiškė viltį, kad „visi Honkongo gyventojai aiškiai nepritars smurtui ir jam priešinsis“.

Anot Y. Guango, smurtas, kuriuo jis apkaltino „kelis radikalus“, sudavė skaudų smūgį Honkongo klestėjimui ir stabilumui, taip pat pakirto „vienos šalies, dviejų sistemų“ principą, pagal kurį valdomas šis tarptautinis finansų centras.

„Nei viena civilizuota ar teisės viršenybės principo besilaikanti visuomenė netoleruos nevaldomo smurto“, – per neeilinę spaudos konferenciją kalbėjo Yang Guangas.

„Tikimės, kad plačioji visuomenė aiškiai supras dabartinės padėties rimtumą ir vienbalsiai pasmerks radikalų vykdomus nepriimtinus veiksmus bei nusikaltimus, taip pat neleis jiems padaryti žalos Honkongui“, – pridūrė jis.

Yang Guangas pažymėjo, kad Pekino centrinė vyriausybė „tvirtai“ palaiko spaudžiamą Honkongo lyderę Carrie Lam (Keri Lam) ir miesto policijos pajėgas, kaltinamas naudojant neproporcingą jėgą prieš protestuotojus.

„Taip pat manome, kad šiuo metu Honkongo pagrindinis prioritetas – vadovujantis įstatymais nubausti už smurtą ir neteisėtus veiksmus, kaip įmanoma greičiau atkurti viešąją tvarką ir išlaikyti gerą aplinką verslui“, – per spaudos konferenciją pareiškė dar viena Honkongo ir Makao reikalų biuro atstovė Xu Luying (Siu Luing).



NAUJAUSI KOMENTARAI

juk

juk portretas
dar nuo mao buvo kuriamas biorobotkomunizmas tai tik reikia ziuret kad nedaslinktu europos o Honkongas tai buv anglu kolonija ir nenorinti tapt biorobotu vergais ka jie ir daro o jav marionetei dzin svarbu kad jo neliecia bet palies /savi/......

Anonimas

Anonimas portretas
Čia , aišku, neapsiėjo be jankių kurstymo ir honkongietiškų navalnų veiklos. Na, bet kinai su jais taip nesiceremonins, kaip kokie rusai. Reikės- bus jiems Tiananmenis II.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių