Pereiti į pagrindinį turinį

Piratai nesutramdomi

2009-04-15 09:00

Somalio piratų niekas nebaugina – nei tarptautinis laivynas Adeno įlankoje, nei specialiosios pajėgos, vaduojančios įkaitus. Vakar jūrų plėšikai pagrobė dar vieną laivą ir 22 jo įgulos narius.

Kenijoje įsikūrusi "East African Seafarers' Assistance Programme" pranešė, kad graikų prekinis laivas "Irene E.M.", kuris plaukioja su Sent Vinsento ir Grenadinų vėliava, buvo pagrobtas priešaušryje.

Šį mėnesį Adeno įlankoje pagrobtas jau devintas laivas.

"Irene E.M." buvo užpultas kelios dienos po to, kai JAV specialiosios pajėgos atakavo gelbėjimo valtį, kurioje buvo įkaitas amerikietis, ir nukovė tris piratus. Prieš tai Prancūzijos specialiosios pajėgos surengė operaciją Somalyje, per kurią išvadavo pagrobtos jachtos keleivius, vienas jų žuvo.

Somalio piratai, siautėjantys itin svarbiuose vandens keliuose Indijos vandenyne ir strategiškai svarbioje Adeno įlankoje, jau buvo pagrobę dešimtis laivų ir gavę milijonus dolerių išpirkų. Piratavimas šioje Rytų Afrikos valstybėje, kurioje viešpatauja anarchija ir kuri centrinės vyriausybės neturi nuo tada, kai 1991 m. buvo nuverstas diktatorius Mohamedas Siado Barre, yra labai pelninga veikla.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų