Pereiti į pagrindinį turinį

Politikės įvaizdžio burbulas sprogo

2009-09-04 23:59

Jeigu tikėtume jos vaikaičio tėvu, Sarah Palin ne tik kandidatė į JAV viceprezidentus, kuri pralaimėjo, ne tik gubernatorė, kuri pasitraukė, bet dar ir motina, kuri neauklėjo savo penkių vaikų.

Ne tokia, kokią visi žino

19-mečio Levi Johnstono, kuris rengėsi vesti S.Palin dukrą, teigimu, politikė tikrai nebuvo supermama, kaip ją linkę vadinti šalininkai. Ji niekada negamino maisto, nesilankė sūnaus ledo ritulio varžybose ir buvo "bebaimė", kuri niekada nepalietė meškerės ir nežinojo, "koks ginklas užtaisytas po jos lova".

Jauno vyro pasakojimai gana sensacingi. Jie rodo, jog S.Palin visai ne tokia moteris, kokią ją bandė prisistatyti per JAV prezidento rinkimus praėjusį rudenį.

Išsekusi ar pavargusi iš nuobodulio ji, anot L.Johnstono, dažniausiai grįždavo namo apie 17 val. Ilgai pliuškendavosi vonioje ir tada leisdavo laiką žiūrėdama kokius nors televizijos šou.

Ji dažnai kalbėdavosi apie skyrybas su vyru. Tačiau primygtinai reikalavo, kad jos dukters ir L.Johnstono vaikas būtų jų globojamas. Grįžusi po to, kai nesėkmingai bandė tapti JAV viceprezidente, ji neberodė susidomėjimo savo darbu Aliaskoje.

Vaikai viską darė patys

Labiausiai L.Johnstoną pykdo tai, kad ji per rinkimų kampaniją buvo vaizduojama kaip supermama.

"Iš tikrųjų ji niekada nesirūpino maistu. Vaikai viską darė patys. Patys gamindavo, valydavo namus, plaudavo indus, rengdavosi į mokyklą", – sakė jis.

Atsižvelgdami į ponios S.Palin darbo krūvį, rinkėjai galėtų jai atleisti šį melą. Tačiau jos politinis įvaizdis tebėra toks pat, koks buvo sukurtas praeitą rudenį. Jis atitinka daugelio respublikonų įsivaizdavimą, kas yra tikra moteris. O tai jau melas, kuris staiga atskleistas ją gali sužlugdyti.

Nauji faktai apie tikrąją S.Palin pasirodė leidinyje "Vanity Fair". Jaunuolio atvirumą paskatino skyrybos su S.Palin dukra Bristol, kuri gruodį pagimdė jų sūnų Trippą. L.Johnstono interviu žurnale taip pat žymi jo karjeros pradžią. Jis yra gavęs pasiūlymų vaidinti kine ir dirbti modeliu.

Kartu – tik prieš kameras

Jaunas vyras sakė, kad jam tekdavo taikytis ir su tuo, jog jį staiga iškviesdavo iš darbo Aliaskoje į kokį nors respublikonų suvažiavimą. "Aš nekenčiau to", – sakė jis. L.Johnstono teigimu, kartą Minesotos viešbutyje S.Palin šeimai partijos kolegos rezervavo ištisą aukštą. "Turėjau dėvėti naujus garsių firmų kostiumus, – teigė jis. – Prisimenu, kad galvojau, jog nieko negali būti blogiau."

Dabar susipykęs su S.Palin šeima, L.Johnstonas nebegali matyti savo sūnaus. Tai jam uždraudė buvusi Aliaskos gubernatorė.

S.Palin šeimos portretą jis papildė pasakojimu, jog gubernatorė nuolat skųsdavosi savo darbu, o jos vyras mėgdavo išlenkti alaus ir dažnai nežinia kur leisdavo laiką. Pati S.Palin irgi nelabai mėgo vyro draugiją, kartu jie pasirodydavo tik, jei lauke jų laukdavo žurnalistai su įjungtomis kameromis.


Melas apie asmeninį gyvenimą politikams nesvetimas

Buvęs JAV prezidentas Ronaldas Reaganas. "Mes žinome, kaip gera būti šeimoje. Šeima mus sušildo, suteikia komforto jausmą", – kalbėjo jis sveikindamas tautą su šv. Kalėdom 1986 m. Tačiau jo dukra Patti Davis vėliau viešai sakė, jog jis buvo atsiskyrėlis ir dažnai barėsi su žmona.

Britų Konservatorių partijos lyderis Davidas Cameronas. Jis teigė, jog jo vadovaujama partija labai rūpinosi ekologija. Savo namuose jis net įrengė vėjo turbiną, bet pasirodė, jog ji niekada neveikė. Nors pats važinėja dviračiu, jo padėjėjas su portfeliu nuolat važiuoja šalia mašina.

Didžiosios Britanijos buvęs ministro pirmininko pavaduotojas Johnas Prescottas. Jam teko aiškintis dėl meilės santykių su sekretore.

Buvęs JAV viceprezidentas Alas Gore'as. Pagarsėjo savo aplinkos apsaugos programa, bet vėliau paaiškėjo, jog pats per metus sumokėjo apie 30 tūkst. JAV dolerių (apie 73,5 tūkst. litų) už elektrą, kurią naudojo savo 20 kambarių namo reikmėms.

Buvęs Didžiosios Britanijos premjeras Johnas Majoras. Nuolat pabrėždavo šeimos ir moralines vertybes. Tačiau pats turėjo meilužę Edwiną Currie. Jų santykiai buvo paviešinti tik 2002 m.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų