Pereiti į pagrindinį turinį

Politikų dvikova

2008-10-03 09:00

Ukrainos prezidento elgesio politiškai korektišku tikrai nepavadinsi. Vakar Viktoras Juščenka "užgrobė" nesutaikomos priešininkės premjerės Julijos Tymošenko lėktuvą.
Valstybės vadovas buvo suplanavęs kelionę į Vakarų Ukrainos miestą Lvovą, bet dėl techninių priežasčių skrydį jam teko nutraukti. "Prezidento lėktuvas praėjus 20 minučių nuo pakilimo dėl techninių bėdų avariniu būdu nutūpė Boryspilio oro uoste", – sakė prezidento atstovė spaudai Irina Vanikova. Ji patvirtino, kad V.Juščenka iš karto sėdo į kitą lėktuvą ir tęsė kelionę.

Tačiau paaiškėjo, jog šis lėktuvas buvo parengtas premjerės J.Tymošenko skrydžiui į Maskvą. Jos sekretoriatas paskelbė, kad šiuo poelgiu premjerei tikriausiai buvo bandoma sutrukdyti. "Tai buvo padaryta bandant sukliudyti deryboms su Rusijos premjeru Vladimiru Putinu", – sakė J.Tymošenko atstovas, kurį citavo naujienų agentūra "Interfax". Prezidento atstovė tokius kaltinimus neigia.

Nepaisant incidento, J.Tymošenko savo planų nepakeitė. Į Maskvą ji išskrido nedideliu privačiu lėktuvu. Tiesa, premjerės delegacijai teko šiek tiek palaukti oro uoste, kol buvo suorganizuotas kito lėktuvo skrydis.

V.Juščenka ir J.Tymošenko drauge vadovavo 2004 m. Oranžinei revoliucijai. Prieš rinkimų klastojimą protestavę provakarietiški politikai vėliau pradėjo nesutarti vidaus politikos klausimais.

Jų priešprieša maždaug prieš mėnesį tapo vyriausybės krizės priežastimi. Rugsėjo 3 d. prezidentą remianti frakcija "Mūsų Ukraina" paskelbė, kad traukiasi iš valdančiosios koalicijos, nes ministrės pirmininkės blokas su V.Juščenkos priešininkais – Regionų partijos atstovais – priėmė įstatymus, sumažinančius prezidento įgaliojimus.

Jei iki spalio vidurio nebus suformuotas naujas aljansas, prezidentas turės teisę paleisti parlamentą ir sušaukti naujus rinkimus, tačiau J.Tymošenko jiems nepritaria.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų