Pereiti į pagrindinį turinį

Prahą sudrebino dujos

2013-04-30 23:59

Galingas dujų sprogimas vakar sužeidė mažiausiai 40 žmonių viename daugiabutyje Prahos senamiestyje. Tebetvyrant dujų kvapui, gelbėtojai ieškojo nuolaužomis užverstų žmonių.

Evakavo žmones

Policija aptvėrė įvykio vietą, esančią daug turistų pritraukiančiame rajone, ir evakavo maždaug 200 žmonių iš kelių aplinkinių namų.

"Apie 40 žmonių buvo išvežta į ligoninę, kad jiems būtų suteikta pagalba. Dauguma traumų lengvesnės, tačiau negalime atmesti, kad buvo patirta sunkių traumų", – naujienų agentūrai AFP sakė Prahos greitosios pagalbos atstovė Jiřina Ernestová. Moteris pridūrė, kad tarp sužeistų yra ir užsieniečių.

Pasak jos, greitosios pagalbos automobiliai budi nelaimės vietoje – tam atvejui, jeigu kas nors būtų ištrauktas iš po griuvėsių.

Bijojo antro sprogimo

Prahos policijos atstovas Tomas Hulanas Čekijos televizijai sakė, kad sprogimo Teatro gatvėje esančiame name priežastis kol kas neaiški, tačiau tikėtina, kad jį sukėlė dujų nuotėkis.

"Dujų sprogimas atrodo labiausiai tikėtina priežastis. Sprogimo būta gana galingo – jis apgadino langus keliose gatvėse", – aiškino T.Hulanas.

Gaisrininkai svarstė, kad sprogimą sukėlė ne buitinės dujos, o kanalizacijoje susikaupęs metanas. Šią versiją patvirtina faktas, kad sprogimo epicentras buvo ne pirmame aukšte, kaip skelbta iš pradžių, o pastato rūsyje.

Praėjus kelioms valandoms po nelaimės, jos vietoje tebetvyrojo stiprus dujų kvapas, todėl gelbėtojai įspėjo apie galimą pakartotinį sprogimą.

Taip pat iškilo pavojus, kad sprogimo pažeistas pastatas gali sugriūti. Miesto meras Boguslavas Svoboda pareiškė, kad pastatas neremontuotinas, bet gelbėtojams duotas nurodymas sutvirtinti jo konstrukcijas, kad jis nesugriūtų pirma laiko.

Pastate buvo įsikūrę Tarptautinės oro transporto asociacijos biurai, paveikslų galerija, kinematografijos institutas ir Karlo universiteto Sociologijos fakultetas. Manoma, kad per sprogimą jame buvo maždaug 15 žmonių.

Sužalojo stiklo šukės

Greitosios pagalbos tarnybos vadovas Zdeněkas Schwarzas sakė Čekijos televizijai, kad keturi žmonės buvo sunkiai sužeisti. Kiti Čekijos žiniasklaidos kanalai pranešė, kad sužeistų gali būti iki 55.

Vienas įvykio vietoje esantis AFP fotografas matė dešimtis sužeistųjų, kuriuos veikiausiai sužalojo stiklo šukės, pažirusios iš langų.

Gatvė prieš tą pastatą buvo užversta nuolaužomis ir užtverta policijos.

Sprogimo banga išdaužė langus pastatuose, esančiuose net už kelių šimtų metrų nuo epicentro, įskaitant netoli esantį Nacionalinio teatro pastatą.

Atšaukė paskaitas

"Sprogimas Teatro gatvėje; daug sužeistų. Langai išdaužyti Žurnalistikos fakultete", – Čekijos žurnalistas Milošas Čermákas, įvykus incidentui skaitęs paskaitą netoli esančiame universiteto pastate, parašė socialiniame tinkle "Twitter".

"Policija sako, kad dujos vis dar skverbiasi. Virš mūsų skraido sraigtasparniai. Paskaitos atšauktos iki savaitės pabaigos", – pridūrė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų