Prancūzija tirs ekspremjero ir dviejų sveikatos eksministrų veiklą

Prancūzijos teismas pradeda tyrimą buvusio ministro pirmininko Edouardo Philippe'o (Eduaro Filipo) ir dar dviejų eksministrų atžvilgiu dėl jų elgesio per koronaviruso krizę, penktadienį pranešė prokuroras.

Tyrimui, kuris pradedamas priimtinais pripažinus devynis skundus dėl vyriausybės narių, vadovaus Respublikos Teisingumo Teismas (CRJ), nagrinėjantis ministrų netinkamo elgesio atvejus, sakė vyresnysis prokuroras Francois Molins'as (Fransua Molenas).

Be E. Philippe'o, kuris atsistatydino penktadienį, tyrime figūruoja buvusi sveikatos apsaugos ministrė Agnes Buzyn (Anjez Buzin), kuri savo postą paliko vasarį norėdama tapti Paryžiaus mere, ir jos įpėdinis Olivier Veranas (Olivjė Veranas), nurodė prokuroras.

O. Veranas buvo sveikatos apsaugos ministras per patį koronaviruso krizės įkarštį. Kol kas neaišku, ar jis liks naujajame ministrų kabinete, kurio sudėtis turi paaiškėti artimiausiomis dienomis.

CRJ gavo 90 skundų ir išnagrinėjo 53 iš jų. Priimtinais pripažinti devyni skundai, kurie ir bus tyrimo pagrindas.

Tuos skundus pateikė privatūs asmenys, gydytojai, asociacijos ir net kaliniai.

Tyrimo metu bus aiškinamasi, ar E. Philippe'as, A. Buzyn ir O. Veranas aplaidžiai vykdė savo pareigas koronaviruso krizės akivaizdoje.

Prancūzijoje koronavirusinė infekcija COVID-19 iki šiol pareikalavo 29 875 gyvybių, o vyriausybė sulaukė kritikos dėl apsauginių kaukių, testų ir medicininės įrangos stygiaus ankstyvuoju pandemijos etapu.

Prancūzija – ne vienintelė šalis, kur esamiems ir buvusiems ministrams gresia teismai, susiję su veiksmais per koronaviruso pandemiją.

Praėjusį mėnesį prokurorai apklausė Italijos premjerą ir du ministrus tyrime, ar per koronaviruso pandemiją buvo galima padaryti daugiau, kad būtų išgelbėta žmonių gyvybių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ko

ko portretas
gero dirbo soroso ir bilgeico finansuojami juk panasiai ir pas doicius po merkel /sijonu/?...

Kaunas

Kaunas portretas
Jei tyrimas bus vykdomas kaip pas mus Landsbergiu nusikalstamas veikas , tai daug triukšmo dėl nieko.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių