Prancūzijoje lankėsi Rusijos premjeras

  • Teksto dydis:

Prancūzijos ministras pirmininkas Edouardas Philippe'as (Eduardas Filipas) pirmadienį susitiko su Rusijos premjeru Dmitrijumi Medvedevu.

Tokio aukšto lygio Rusijos pareigūnų vizitų skaičius Vakaruose pastaraisiais metais smarkiai sumažėjo, atšalus šių šalių santykiams.

Prancūzijos ir Rusijos premjerai susitiko Havre, uostamiestyje Normandijoje, kur E. Philippe'as yra dirbęs meru. Jis tvirtino norintis „atverti naują erdvę politiniam dialogui su Rusija“.

D. Medvedevas sutiko, kad „komunikacijos kanalų įšaldymas buvo blogiausias kelias iš visų“.

Santykiai tarp Rusijos ir Prancūzijos bei visos Europos Sąjungos smarkiai sumažėjo po 2014 metų Krymo aneksijos ir Maskvos įsitraukimo į karą Rytų Ukrainoje.

Paskutinis tokio aukšto lygio rusų vizitas Prancūzijoje vyko 2017 metais, kai čia lankėsi prezidentas Vladimiras Putinas, susitikęs su tuo metu neseniai prancūzų prezidentu tapusiu Emmanueliu Macronu (Emanueliu Makronu).

Paryžius tikisi, kad Volodymyro Zelenskio išrinkimas naujuoju Ukrainos prezidentu gali išjudinti taikos rytuose derybas. E. Macronas praėjusią savaitę pranešė, kad atnaujinti susitikimai su derybininkais yra įmanomi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tas

Tas portretas
Padpindosnykas nuvažiavo instrukcijų pas šeimininką.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių