Pereiti į pagrindinį turinį

Prekybininkai stiprina apsaugą: imtasi ypatingų priemonių

2024-10-23 10:51

Prancūzijos prekybininkai priversti vis dažniau naudoti įvairias prekių apsaugos nuo vagysčių priemones net ir tokioms prekėms kaip šokolado plytelės ar pieno mišiniai kūdikiams. Pabrangus kakavai, šokolado vagysčių smarkiai padaugėjo ir prekybos tinklams sunkiai sekasi gintis.

LNK stop kadras

Paryžiaus gyventojai ir svečiai pastebėjo, kad pastaruoju metu saugumo priemonių vietos parduotuvėse atsirado ir ant kūdikiams skirtų mišinukų. O ant šokolado plytelių ryškiai šviečia ką tik priklijuoti saugumo lipdukai, reaguojantys į radijo bangas.  

„Tai kovos su vagystėmis priemonės. Šį rytą, kai ėjau į parduotuvę, pamačiau jas, bet nekreipiau į dėmesio, nes pamaniau, kad tai nėra rimta“, – pasakojo gyventojas.

„Asmeniškai aš apie tai nepagalvočiau. Bet gal yra nemažai žmonių, kurie negali susilaikyti nuo vagysčių, kad galėtų užsidirbti. Nedidelė suma, tada kita nedidelė suma ir iš mažų upelių susidaro didelė upė“, – kalbėjo pirkėja.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Nors paprasčiausi saugumo lipdukai nėra brangūs, bet jų užklijavimui reikia laiko ir darbo. Kita vertus, tik tokiais būdais prancūzų prekybininkai bando suvaldyti kiekvienais metais didėjančius nuostolius dėl nuolat augančio vagysčių iš parduotuvių skaičiaus.

Įprastines, brangesnes, ilgo vartojimo prekes, pavyzdžiui, vyną prancūzai bando apsaugoti saugumo žymekliais su plienine sunkiai nukerpama viela. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų