Prie Rygos rotušės bus iškelta Ukrainos vėliava

Prie Rygos rotušės pirmadienį bus iškelta Ukrainos vėliava, siekiant pademonstruoti paramą šios šalies suverenitetui ir integracijai į Europą, o temstant merija bus apšviesta ukrainiečių nacionalinėmis spalvomis, naujienų agentūrai BNS pranešė savivaldybės atstovai.

„Savaitę, kuri gali būti lemiama Ukrainai ir taikai Europoje, norime tvirtai ir nedviprasmiškai parodyti Latvijos sostinės ir jos gyventojų poziciją – paramą šalių ir tautų teisei pačioms spręsti savo likimą ir nepritarimą agresijai bei grasinimams“, – sakė Rygos vicemeras Edvardas Smiltenas.

„Tegul mūsų bendra akcija tampa aiškia žinia: palaikome Ukrainą ir jos žmones“, – pabrėžė jis.

Vakarų šalys nerimauja, kad Rusija ruošiasi potencialiam įsiveržimui į savo vakarinę kaimynę, kurios pasienyje sutelkta per 100 tūkst. karių.

Ukrainos vėliava prie miesto rotušės bus iškelta pirmadienį 14 val. vietos (ir Lietuvos) laiku. Prieš ceremoniją Rygos meras Martinis Stakis ir E. Smiltenas susitiks su Ukrainos ambasadoriumi Latvijoje Oleksandru Miščenka.

Šeštadienį Latvija ir Ukraina minėjo 30-ąsias savo diplomatinių santykių metines.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
tik veidmainiskas skudurinis cirkas kuris nieko nepakeis geriau siuskit kokia savo /politgrauziniene/ kuri apramintu agresorius norincius karo klounui zydzelenskiui valdant kai ta gali atlikt neparsidaves tautietis neoligarhinio luomo o mokytas===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių