Pereiti į pagrindinį turinį

Prieš vyriausybę

2009-02-23 09:00

Pasaulio finansų krizė veja žmones protestuoti. Ekonominį stebuklą sukūrusios Airijos sostinėje Dubline šeštadienį nepasitenkinimą vyriausybės veiksmais reiškė apie šimtą tūkstančių žmonių.

Žmonės labiausiai piktinosi tuo, kad vyriausybė, lengvindama bankų sunkumus, krizės naštą perkelia ant mokesčių mokėtojų: mokytojų, valstybės tarnautojų, statybininkų, pečių. Nors vyriausybė sumažino išlaidas, padidino mokesčius, biudžete tebėra skylė, kurią bando užlopyti įvesdama pensijų rinkliavą ir užšaldydama viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimus. "Kodėl turiu mokėti už vyriausybės klaidas", – piktinosi vienas protestuotojas.

Airijos ekonomika, dar neseniai viena veržliausių, į nuosmukį grimzta greičiau negu kitų ES šalių ūkiai, bet vyriausybė siekia, kad šalis išliktų patraukli užsienio investuotojams.

Panašiais metodais išmanevruoti bandžiusiai Latvijos vyriausybei tai nepavyko. Po to, kai penktadienį Ivaro Guodmanio kabinetas pranešė apie atsistatydinimą, prezidentas Valdis Zatleras nuo šiandien žada pradėti konsultacijas dėl naujos vyriausybės formavimo. Prezidentas mano, kad kol kas dar nėra tokios partijų krizės, kad vyriausybę formuoti reikėtų patikėti nepartiniam kandidatui į premjerus.

Politikos analitikai mano, kad iki priešlaikinių Seimo rinkimų valdančiąją koaliciją tikriausiai sudarys dešiniosios pakraipos opozicijos partijos. Opozicijos lyderiai mano, kad tinkamiausiu kandidatu į laikinojo premjero postą yra valstybės kontrolierė Inguna Sudraba.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų