R. T. Erdoganas nėra pasirengęs kompromisui dėl NATO plėtros

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas nėra pasirengęs kompromisui dėl NATO plėtros į Šiaurę. Vykstame į NATO viršūnių susitikimą Ispanijoje ir darysime viską, kas būtina, atsižvelgdami į mūsų šalies teises ir interesus, pareiškė jis pirmadienį. Pokalbių partneriams, anot R. T. Erdogano, „dokumentais, informacija ir nuotraukomis bus paaiškinta veidmainystė teroristinių organizacijų atžvilgiu“.

Turkijos prezidentas blokuoja Švedijos ir Suomijos stojimą į NATO. Jis kaltina šias šalis remiant „teroristines organizacijas“.

30 NATO šalių lyderiai antradienį Madride renkasi į kelių dienų viršūnių susitikimą. Jo kuluaruose bus dar kartą mėginama įveikti Turkijos blokadą. Aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas tuo tikslu Madride susitiks su Švedijos premjere Magdalena Andersson, Suomijos prezidentu Sauliu Niinistö bei R. T. Erdoganu.

Švedija ir Suomija jau gegužės viduryje pateikė paraiškas prisijungti prie NATO. Tačiau Turkija iki šiol blokuoja priėmimo procesą. Ankara savo blokadą argumentuoja tuo, kad abi šalys remia „teroristines organizacijas“, pavyzdžiui, uždraustą kurdų darbininkų partiją PKK ir Sirijos kurdų kovotojus YPG. Abi šalys tai neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasiruošęs, šitas veidmaiinis,

pasiruošęs, šitas veidmaiinis, portretas
savus šantažuoja, mordorui, laiks nuo laiko, lyžteli,siekia išspaust sau naudos, tokia padermė šitų...

DaDu ir Kauno Diena -- >

DaDu ir Kauno Diena -- > portretas
> eikit na... su savo dadu ledu reklamom...

aha aha

aha aha portretas
vakarai ir NATO mums padės...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių