Pereiti į pagrindinį turinį

Ramins rytų europiečius

2009-10-21 23:59

JAV viceprezidentas Joe Bidenas vakar pradėjo vizitą po Vidurio ir Rytų Europą. Kelionė rengiama po praėjusį mėnesį Vašingtono paskelbto sprendimo atsisakyti dislokuoti priešraketinės gynybos skydo elementus šiame regione, kuris iš pradžių labai supykdė Lenkiją ir Čekiją.

J.Bidenas iš Vašingtono antradienį išvyko į Varšuvą. Trečiadienį viceprezidentas susitiks su JAV ambasados Lenkijoje darbuotojais, dalyvaus darbo pietuose su Lenkijos vyriausybės vadovu Donaldu Tusku, po jų susitiks su prezidentu Lechu Kaczyńskiu.

Trečiadienio vakarą J.Bidenas išvyks į Bukareštą, kur ketvirtadienį surengs derybas su Rumunijos prezidentu Traianu Basescu ir su ministru pirmininku Emiliu Bocu. Penktadienį J.Bidenas viešės Prahoje, kur ves derybas su vyriausybės vadovu Janu Fischeriu ir prezidentu Václavu Klausu.

Oficialūs amerikiečių pareigūnai neigia, kad J.Bidenui buvo patikėta misija nuraminti Lenkiją ir Čekiją arba įtikinti, kad jos nenukentės dėl Vašingtono siekio "perkrauti" santykius su Rusija. Tačiau apžvalgininkai tuo abejoja.

Praėjusį mėnesį JAV prezidentas Barackas Obama paskelbė, kad atsisako pirmtako prezidento George'o W.Busho administracijos parengtų priešraketinės gynybos skydo plėtros planų, kuriems prieštaravo Rusija. Tai sulaukė audringos reakcijos Vidurio ir Rytų Europoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų