Pereiti į pagrindinį turinį

R.Kadyrovas: karas Čečėnijoje baigėsi

2009-03-26 17:50
R.Kadyrovas: karas Čečėnijoje baigėsi
R.Kadyrovas: karas Čečėnijoje baigėsi / "Scanpix" nuotr.

Oficialiai apie tai, anot Maskvos remiamo Čečėnijos prezidento, bus paskelbta kovo 30-31d. Tačiau Kremliuje neskuba patvirtinti optimistinių Ramzano Kadyrovo prognozių.

"Mes su šaknimis išrovėme terorizmą, nors kažkiek banditų veikia aplinkiniuose regionuose ir kai kada pasirodo čia. Tačiau jie mums nekelia jokios grėsmės", - sakė R.Kadyrovas. Pasak jo, šiuo metu Čečėnijoje aktyviai veikia tik 50-100 kovotojų. Specialiųjų tarnybų duomenimis, kovotojų skaičius maždaug penkiskart didesnis.

„Nėra prasmės tęsti operacijos. Mes vienas saugiausių regionų visoje Rusijoje ir galime netgi dalintis savo patirtimi su kitais. Taigi greitai bus paskelbta apie operacijos pabaigą“, - sakė R.Kadyrovas. "Tokia galimybė svarstoma, tačiau dar per anksti kalbėti apie laiką", - Čečėnijos prezidento žodžius iš dalies patvirtino vienas Rusijos pareigūnas.

Ilgiau nei dešimtmetį trukusią kovos su terorizmu operaciją buvo pradėta 1999 m., kai Rusijai vadovavo prezidentas Borisas Jelcinas, likus keliems mėnesiams iki jo atsistatydinimo ir valdžios perdavimo Vladimirui Putinui. Tuo metu daugelis ekspertų sakė, kad būtent Čečėnijos karas padėjo iškilti mažai žinomam V.Putinui.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų